Baskan Çelik, Srebrenitsa'daki Anma Törenine Katildi

Serdivan Belediye Baskani Osman Çelik, 11 Temmuz 1995’te yasanan Srebrenitsa katliaminin 29. anma törenine katildi.

Baskan Çelik, Srebrenitsa'daki Anma Törenine Katildi
Srebrenitsa katliaminin 29. yilinda gerçeklestirilen anma etkinliklerine katilan Baskan Osman Çelik, Srebrenitsa katliaminin insanlik tarihinde kara bir leke oldugunu ve bu tür vahsetlerin bir daha asla yasanmamasi için her zaman birlik ve beraberlik içinde olunmasi gerektigini vurguladi. Törende, 1992-1995 yillari arasinda soykirima ugrayan ve kimlikleri tespit edilen 14 Bosnak’in naasi topraga verildi.

Çelik, bu kisilerin kimliklerinin tespit edilmesi ve ailelerine kavusturulmasinda emegi geçenlere tesekkür etti.

Çelik, “Birlesmis Milletler baris gücü 1995’te Bosnaklarin inançlarindan dolayi katledilmesine seyirci kaldi. Srebrenitsa’da 8 bin 372 masum insan hayatini kaybetti. Bu vahsete ragmen umudunu yitirmeyen Bosnak halki, özgürlük mücadelesini sonuna kadar sürdürdü. Bu mücadelenin lideri Aliya Izzetbegoviç’e saygilarimi sunuyorum.

Unutmayalim ki, Gazze’de de benzer bir soykirim yasanmaktadir. Masum Filistinliler, Israil’in vahsi saldirilari altinda hayatlarini kaybetmektedir. Zulme dur diyebilecek gücü ve iradeyi tekrar kazanana kadar bu mücadelenin paydasi olmak durumundayiz. Hep birlikte sesimizi yükselterek, bu vahsetlere son vermeliyiz. Bu katliamlar asla unutulmayacak ve failleri için adalet elbette yerini bulacak. Srebrenitsa’yi ve Gazze’yi asla unutmayacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA