Yüksekova'da Yagislar Tarimda Verimliligi Artirdi

HAKKARI – Hakkari’nin Yüksekova Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yigit’in öncülügünde yapilan incelemeler sonucu, yagislar tarimda verimlilige dogru gidildigi belirtildi.

Yüksekova'da Yagislar Tarimda Verimliligi Artirdi
Yüksekova Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yigit, ziraat mühendisleriyle beraber ilçede farkli noktalarda çalismalarini sürdürüyorlar. Iki sene aradan sonra yagislarin en çok oldugu bu yil, ilçenin ovasinda büyük çapta hasat verimliligi artti. Özellikle bitkisel üretim faaliyetleri büyük oranda verimlilige dogru giderken, çiftçiler büyükbas ve küçükbas hayvanlarin besini için sevindiler.

Hasat dönemiyle ot baglarini yerinde inceleyen müdür Yigit, iyi sonuçlarin oldugunu söyleyerek, tarimda iyilesmeye dogru gidildigini belirtti.

Bu yilki yagislar tarima bereket kattigini belirten müdür Yigit, “Her hafta oldugu gibi çalismalarimizi durmadan sürdürüyoruz. Kurum mühendislerimizle incelemeler yaptik. Yaptigimiz incelemeler sonucu ise yagislarin tarima verimlilik katti. Bu hem bizi, hemde çiftçimizi sevindirdi” dedi.

Kaynak: İHA