36 Yillik Asker Arkadaslari Bir Araya Geldi

Konya Aksehir Ilçe Jandarma Komutanliginda 1988-1990 yillari arasinda askerlik yapan 53 arkadas, 2017 yilindan bu yana her yil bir asker arkadasinin yasadigi sehirde bir araya geliyor. Feryadi Altiner, “Arkadaslarimizla simdi gönül birligi yaparak bir araya geliyoruz” dedi.

36 Yillik Asker Arkadaslari Bir Araya Geldi
1988-1990 yillari arasinda Konya Aksehir Ilçe Jandarma Komutanliginda Türkiye’nin farkli sehirlerinden gelerek 53 arkadas ayni bölükte askerlik yapti. Aradan geçen 29 yilin ardindan 2017 yilinda Feryadi Altiner, askerlik arkadasi ile karsilasti. Eskileri yad eden ikili asker arkadaslarini tekrar bir araya toplama karari aldi. Uzun ugraslar neticesinde bölükte bulunan 53 arkadas sosyal medya uygulamasinda bir araya toplandi. 2017 yilinda Konya’da ilk kez bir araya gelen askerlik arkadaslari 7 yildir farkli sehirlerde bir araya gelerek eskileri yâd ediyor. Zaman zaman bulusmalara isinden dolayi katilamayan kisiler olsa da 53 kisinin gönül birlikteligi 36 yildir sürüyor. Son olarak Bolu’da bir araya gelen ekip, Gölcük Tabiat Parki’ni ve sehrin birçok noktasini gezdi. Bolu’daki asker arkadaslarinin çalistigi dükkani ziyaret eden vatandaslar sohbet ederek hatiralarini tazeledi. Kendi aralarinda kisi basi ücret belirleyen ekip, kasaya toplanan parayla gittikleri sehirde harcamalarini yapiyor.

Feryadi Altiner, “1988 yilinda askerligimizi Konya’da yaptik. Baglantilarimiz koptu. Hepimiz birbirimizden koptuk. 2017 yilinda tesadüfen bir arkadasimi gördüm. Öylelikle bir yola çiktik. 53 tane asker arkadasimiza ulastik. Simdi her yil bir vilayette asker arkadasimizi ziyaret ediyoruz. Bizim bu yaptigimiz gönül birligi hareketi. Arkadaslarimizla simdi gönül birligi yaparak bir araya geliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA