Karaman'da Ögrenciler Açik Havada Ders Görüyor

Karaman’in Ermenek ilçesinde ögrenciler okullarin kapanmasina 1 hafta kala resim, müzik ve beden egitimi derslerini açik alanda yapiyor.

Karaman'da Ögrenciler Açik Havada Ders Görüyor
Ermenek Sehit Pilot Hasan Baysal Orman Parki’nda Ermenek Kaymakamligi ile Ilçe Milli Egitim Müdürlügü koordinesinde açilan ‘Açik Hava Dersligi’ ne her gün farkli iki okul ögrencileri getirilerek ders isliyor. Açik hava dersligi, ilçe merkezindeki ögrencilerin köy okullarindaki ögrenciler ile kaynasmalari saglanarak yapilan etkinliklerden etkin ve verimli bir sekilde yararlanmalari saglaniyor. Ögrencilerin okul ortami disinda kendi yas gruplari ile bir araya gelerek ders disi farkli etkinliklerle keyifli zaman geçirmeleri de saglanmis oluyor.

Ilçe ile köy okulundaki ögrencilerimizi kaynastiriyoruz

Ermenek Ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Çaglayan, “Ayni yas gurubundaki köy okullarimiz ile ilçede egitim gören ögrencileri ‘Açik hava Dersliginde’ bir araya getirdik diyerek, “Burada ögrencilerimiz ögretmenleri esliginde resim, müzik ve beden egitimi derslerini birlikte yaparak kaynasmalari saglaniyor. Ögrencilerimize ögle yemeklerini de burada ikram ediyoruz. Yapilan bu uygulama sayesinde ögrencilerimiz güzel vakit geçiriyor. Insallah bu açik hava dersligimiz tüm ögrencilerimize ulasacak. Burada çocuklarimizi ülkemize, milletimize faydali bir sekilde gelisimlerine katki yapmaya çalisacagiz. Bu etkinliklerimiz okul öncesinden baslayarak, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde tüm ögrencilerimize ulasacagiz” dedi.



Bugünü ömürleri boyunca unutamayacaklarini düsünüyorum

Sinif ögretmeni Esra Yilmaz ise Katranli Ilkögretim Okulu olarak bu etkinlige katildiklarini söyleyerek, “Ögrencilerimizle resim dersi basta olmak üzere birçok etkinlik yaptik. Buraya gelecekleri için çocuklarimiz çok heyecanliydi. Burada ögle yemeklerini de yediler. Köylerine döndüklerinde bugünü ben ömürleri boyunca unutamayacaklarini düsünüyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA