Alapli'nin'in Süper Beyinleri Belli Oldu

Zonguldak’in Alapli ilçesinde ikinci kez "Egitimde Matematik Seferberligi" kapsaminda Sehit Recep Turan Ortaokulu tarafindan matematik dersi ile ilgili farkindalik olusturmak için bilgi yarismasi düzenlendi.Yarismaya Alapli’da ortaokullarin 6’inci ve 7’inci sinifinda okuyan ögrenciler katildi.

Alapli'nin'in Süper Beyinleri Belli Oldu
Süper Beyinler Bilgi Yarismasi’na 11 okuldan 66 ögrenci katildi.

4 Haziran 2024 Sali günü yapilan 1.etap sinavinda bireysel dereceler belli olmustu. 6. ve 7.siniflardan beser okulun katildigi Bilgi Yarismasi etabi 06 Haziran 2024 persembe günü Alapli Kapali Spor Salonunda yapildi. 6. ve 7. siniflarda da altin soru sonucunda ter döktüler.

6. Siniflarda Merkez Ortaokulu,7. Siniflarda Atatürk Ortaokulu ilçe 1.si olurken,6.ci Siniflarda Kasimli Ortaokulu, 7. Siniflarda Sehit Recep Turan Ortaokulu ilçe ikincisi oldu. 6. Siniflarda Sehit Recep Turan Ortaokulu, 7. Siniflarda Özel Bahçesehir Koleji Ortaokulu ilçe 3.sü oldu.

Sehit Recep Turan Ortaokulu Müdürü Atalay Karakirik yaptigi açiklamada; “Egitimde Matematik Seferberligi kapsaminda bu yil ilçemizde ikincisi gerçeklestirdigimiz Süper Beyinler Bilgi Yarismasinda gözümüzde hepiniz bu yarismanin galibi ve kazananisiniz. 4 Haziran 2024 günü 1. Etabini okulumuzda gerçeklestirdigimiz yarismanin final etabini bugün burada gerçeklestiriyoruz. Okulumuz ulusal ve uluslararasi bir çok yarismaya katilmakta, ilçemizi özellikle matematik, akil ve zeka oyunlari alanlarinda basariyla temsil etmektedir. Okumuz bu tecrübesinden yola çikarak ilçemizdeki diger egitim kurumlari arasinda isbirligi saglamak, matematigi ögrencilerinize sevdirmek, ögrencilerimize farkli bakis açilarini bir araya getirerek kullanabilme becerileri kazandirmak maksadiyla bu yarismayi düzenledik.” dedi.

Ilçe Milli Egitim Müdürü Cevat Çevik ise konusmasinda; “Bu tarz etkinlikler ve bilgi yarismalari ögrencilerin liselere geçis sinavi olan LGS’ye hazirlanmalarinda daha etkin bir rol oynamaktadir. Ögrencilerin matematige olan korkularini yendiklerini ve matematigi daha zevkli hale getirmektedir. Bu etkinligin düzenlenmesinde emegi geçen ilçe kaymakamimiza, il müdürümüze, idarecilere, ögretmenlere ve okul müdürümüze çok tesekkür ederim.” dedi.

Kaynak: İHA