Türkiye'nin Konustugu Nisanur Bebegin Defnedilme Hikayesi Yürekleri Parçaladi

Zonguldak’in Çaycuma ilçesinde, Furkan S.’nin cinsel istismarina maruz kaldiktan sonra hayatini kaybeden 2 yasindaki Nisanur bebegin mezar tasini gören herkes gözyaslarina boguluyor. Cenazesine devlet ve sorusturmadaki görevli polislerin sahip çiktigi minik kizin mezar tasina mezar tasina soyadi ise yazilmadi.

Türkiye'nin Konustugu Nisanur Bebegin Defnedilme Hikayesi Yürekleri Parçaladi
Olay, ilçeye bagli Istasyon Mahallesi’nde iki yil önce, 18 Mayis günü yasandi. Furkan S. ile tanisan M.Ö. isimli kadin, geceyi Furkan S. ile birlikte geçirdi. Ertesi gün anne M.Ö., yaninda 8 yasindaki kizini alarak markete gitti. Bu sirada evde kalan 2 yasindaki Nisanur, telefondan video izlerken Furkan S. tarafindan nitelikli cinsel saldiriya ugradi. Küçük kiz bayilinca, Furkan S. kendine gelmesi için basini defalarca duvara vurdu.

Olayin ortaya çikmasinin ardindan, doktor kontrolü sonucu küçük Nisanur’un nitelikli cinsel saldiriya ugradigi belirlendi ve Furkan S. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Küçük Nisanur’un cenazesi, ilçe protokolü tarafindan kimsesizlerin de defnedildigi Yenisehir Mezarligi’na gömüldü. Cenazeye devlet yetkilileri ve polis sahip çikti.

Defnini sorusturmayi aydinlatan ekip yapmis

Türkiye’nin gündemine oturan bu olayda, Nisanur’un cenazesini Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi morgundan sorusturmayi aydinlatan polislerin aldigi, defin islemlerinde küçük bebege devletin sahip çiktigi ortaya çikti. Çaycuma Ilçe Emniyet Müdürlügü’nde suçun aydinlatilmasi ve süphelilerin yakalanmasi kapsaminda sorusturmayi aydinlatan Komiser Ibrahim Y.’nin sel, heyelan olmasi ve mezarin kaybolmasi tehlikesine karsi fidan diktigi ve kendi imkanlariyla mezar tasini yaptirdigi; belirli araliklarla mezarliga gelerek Nisanur bebegin mezarinin bakimini yaptigi ögrenildi. Nisanur’un mezar tasina da "Ve herkese hak ettigi karsiligin verilecegi hesap günü mutlaka gelecektir. Nur içinde uyu cennet kokulu yavrum" sözlerini yazdirdigi, yazida da dünyadaki adaletin yerini buldugu ancak asil adaletin mahserde Mahkeme-i Kübra’da Hakim’in Allah oldugu yeri isaret ettigi vurgulandi.

"Bakimlari yapilsin" diye kimsesizler mezarligina gömüldü

Cenazenin defnedilmesinde yürekleri daglayan bir detay daha ortaya çikti. Annesi M.Ö.’nün sorusturmadan dolayi cezaevine, 9 yasindaki ablasi R.Ö.’nün ise sevgi evinde kaldigi; kimsesi olmayan Nisanur bebegin mezarinin baska mezarliga gömülmesi durumunda kaybolabilecegi düsünülerek, düzenli bakimi yapilan kimsesizler mezarligina defnedildigi ögrenildi. Çaycuma Emniyet Müdürlügü ekipleri, Kaymakamlik, belediye ve müftülük görevlilerinin de defin islemlerinde büyük katki sagladigi ortaya çikti.

Soyadi mezar tasina yazilmadi

Küçük kizin mezar tasina soyadi yerine "Nisanur Bebek" yazildigi ögrenildi. Nisanur bebegin maruz kaldigi cinsel istismar nedeniyle mezar tasina Kur’an-i Kerim’den "Ve herkese hak ettigi karsiligin verilecegi hesap günü mutlaka gelecektir" cümleleri yazildi.

"Kimsesizler mezarliginda bile yalniz degil"

Küçük bebegin mezarini görenler; masumiyetinin hakkini arayan bir sembol oldugu yorumunda bulundu. Yasadiklarinin insanlik adina utanç veren bir olay oldugu; mezar tasina yazilan cümlelerin, herkese hak ettikleri karsiligin verilecegi günü hatirlattigi ifadelerine yer verdiler. Küçük bebegin adini unutturmayacak bir hikayesinin oldugu; topraga verildigi kimsesizler mezarliginda bile, yalniz olmadigini cümlelerini kullandilar.
Kaynak: İHA