Avrupa'dan Tunceli'ye Bahar Gezisi

Avrupa’nin çesitli ülkelerinde yasayan 50 kisilik grup, Tunceli’ye bahar gezisi düzenledi. Geziye öncülük eden Tuncelili is adami Ali Kadir Tanriverdi, önümüzdeki yillarda daha büyük gruplarla kente gezi düzenlemeyi planladiklarini söyledi.

Avrupa'dan Tunceli'ye Bahar Gezisi
Almanya, Hollanda, Avusturya, Belçika gibi ülkelerden 50 kisilik grup, Tuncelili is insani Ali Kadir Tanriverdi’nin organizasyonuyla kente gezi düzenledi.

Aralarinda yabancilarin da yer aldigi grup, önce kentte belediye baskanlari, siyasi parti, sivil toplum örgütü ve meslek odalari temsilcileriyle bir araya gelerek görüs alisverisinde bulundu. Bir hafta boyunca Tunceli’nin tarihi ve dogal güzelliklerini görme firsati yakalayan katilimcilar, kentten memnun sekilde ayrildi.

Organizasyona iliskin bilgi veren Tuncelili is insani Ali Kadir Tanriverdi, “Yillardir diasporada yasayan hemsehrilerimizin memleketimizin sorunlarini yerinde görmesi, tarihi ve turistik mekanlari ziyaret etmesi amaciyla böyle bir gezi organize ettik. Öncelikle ildeki belediyeler, sivil toplum örgütleri, siyasi parti ve meslek odasi temsilcileriyle bir araya gelerek Avrupa’dan sorunlarin çözümü noktasinda ne tür destekler verebiliriz hakkinda konustuk. Sonrasinda de muhtesem tarihsel ve dogal güzelliklere sahip kentimizin cografyasini gezme firsati yakaladik. Bundan sonra da Avrupa’nin farkli ülkelerinde yasayan insanlarla bu gezileri düzenli sekilde gerçeklestirmeyi planliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA