Bayburt Egitimine Yeni Yatirim Müjdesi

Bayburt’ta egitim ögretimin daha nitelikli hale getirilmesi amaciyla 8 derslikli yeni okul yapilacaginin müjdesi geldi. Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda Bayburt Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesinin 2024 Yili Devlet Yatirim Programina alindigini açikladi.

Bayburt Egitimine Yeni Yatirim Müjdesi
Il Milli Egitim Müdürlügü Insaat ve Emlak Hizmetleri Birimi tarafindan yapilan açiklamada ise, 1984-1985 egitim ögretim yilinda faaliyete geçen ve uzun yillar hizmet veren Imam Hatip Lisesi okul binasinda 2009 yilinda güçlendirme yapildigi ancak aradan geçen zaman içerisinde dönemin yapi malzemesi ve isçilik eksiklikleri dolayisiyla binada yapisal zafiyetler ortaya çiktigi belirtildi. Yapilan incelemeler ve gerekli analizler sonrasinda binanin yikilarak yeniden yapilmasi için devlet yatirim programina alinmasi yönünde talep olusturuldugu ifade edildi.

Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney, sosyal medya hesabinda Bayburt Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesinin Devlet Yatirim Programina alindigini belirterek katkilari için Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, Bayburt Milletvekili Orhan Ates ve Bayburt Valisi Mustafa Eldivan’a tesekkür etti.
Kaynak: İHA