Rize'de Ögrencilerin Yazdiklari Kitaplar Okurlarin Begenisine Sunuldu

Rizeli ögrencilerin yazmis oldugu 14 adet kitabin bugün tanitimi ve imza töreni düzenledi.

Rize'de Ögrencilerin Yazdiklari Kitaplar Okurlarin Begenisine Sunuldu
2023-2024 Egitim Ögretim Yili’nda Rize Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan Genç Yazarlar ve Sairler Kulübü Projesi düzenlendi.

Düzenlenen bu proje ile birlikte Rize’de bulunan 124 ortaokul ve lisede kulüp açildi. Her okuldan bir tane temsilci ögretmen seçilerek kitap yazmak isteyen bütün ögrenciler kulübe üye yapildi. Açilan kulüplerle birlikte ögrenciler hem yazma becerilerini gelistirdi hem de kitap okuma aliskanligi kazandi. Proje çerçevesinde farkli okullardan bulunan 14 ögrenci yazmis olduklari kitaplar yayinlandi. Yayinlanan kitaplar bugün Rize Gençlik Merkezi’nde yazar ögrenciler tarafindan arkadaslarina, ögretmenlerine ve velilere imzalandi. Kitap lansmaninda yazar olan engelli 11 yasindaki Miray Özcan’a da ilgi yogun oldu. Düzenlenen törene Rize Vali Yardimcisi Hüseyin Aydin, Rize Il Milli Egitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, ögretmenler ve çok sayida ögrenci katildi.

Düzenlenen törenin ardindan açiklamalarda bulunan Rize Il Milli Egitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, yaklasik 10 ay içerisinde 14 tane kitap yazilip basimlari gerçeklestirildigini belirterek ‘’Genç yazarlar ve sairler kulübü diye bir kulüp ortaya koyduk ve gerçeklestirdik. Tüm ortaokul ve liselerimizde bu kulübü kurdurduk. Her okulumuzda bir ögretmen temsilcimiz ve kulüp üyesi ögrencilerimiz mevcut. Bu çocuklarimizin biz sadece test çözerek sadece akademik basariya kilitlenerek hayata hazir olacaklarini düsünmüyoruz. Dolayisiyla yazan, çizen, düsünen ögrenciler, düsünen nesillerden bu memleketin geleceginin daha iyi sekillenecegini düsündügümüz için çocuklarimizi biraz daha yazarlik egitimi verme yolunda çalismalar yaptik. Yaklasik on ay içerisinde bugün tanitimini yaptigimiz 14 tane kitabimiz ortaya çikti. Bu kitaplarin hepsi ulusal yayinlarda basildi. Yayinevlerinde satisi bulunan eserler. Yerel yüzeyde matligi olmus bir eserler degil. Önümüzdeki yilin hazirliklarina simdiden basladik. Belki bunu artarak devam ettirecegiz” ifadelerini kullandi.

“Bugün bu eserlere imza atan çocuklarin ülkemizin gelecegine imza atan çocuklar olacagina sahit olacagiz”

Kulübe üye olduktan sonra hayata tekrardan tutulmus olan bir ögrencinin de oldugunu söyleyen Tüfekçi, “Gerçekten çocuklarimiz çok mutluydu. Miray’i gördünüz. Aslinda engelli bir çocugumuz ama ikinci üçüncü eserini çikariyor. Biz ona da destek verdik. Annesinin de destegiyle su an çocugumuz hayata tutundu. Meslek lisemizde bir kiz ögrencimiz var. Tamamen hayata küsmüs bir çocugumuzdu. Bu kulübe üye olduktan sonra bize geldi. Kendisinin bu kulübe dahil olabilecegiyle ilgili bir talepte bulundu. Okul müdürümüz bu kitap çiktigindan bir ay sonra geldi. Bize sadece sunu söyledi.

Hocam siz ne yaptiniz? Bir anda çocugun hayati degisti. O hayata küskün çocugumuz gayet neseli, gayet huzurlu, sosyal, sportif etkinliklerde, okuldaki bütün faaliyetleri, öne çikan bir çocuk haline geldi. Su an bu çocugumuz içeride imza atiyor. Valimize kitap imzaliyor. Yazarlarimizin kitaplarina imza atiyor. Dolayisiyla amacimiza da aslinda bir nebze çok kisa vadede görmüs oluyoruz. Daha uzun vadede insallah bu çocuklarimiz Rizemizin, ülkemizin, dünyanin, gelecegine imza atacak. Bugün bu eserlere imza atan çocuklarin ülkemizin gelecegine imza atan çocuklar olacagina sahit olacagiz” seklinde konustu.



“Hedefim büyük yazarlar arasinda yer almak”

Gelecek yillarda kendisinin de büyük bir yazar olmak istedigini ifade eden Iclal Efran Katmer “Birçok ögrencinin hayatina dokundugumuza inaniyorum. Hayali olan insanlar için çok güzel bir proje. Bana çok güzel duygular katti. Gurur vericiydi ve hayatta bir seyleri basarabilecegime inandirdi. Çok güzel ve büyük adimlar attik. Etkinlik çok güzel ve talep çok büyüktü. Bu kadar yogun ilgiyi biz de beklemiyorduk. Kitabimi yazmam 2 ayimi aldi. Ayni zamanda roman da yaziyorum. Hedefim büyük yazarlar arasinda yer almak’’ ifadelerini kullandi.

11 yasindaki Engelli yazar ögrenci Miray Özcan ise “Herkesin özel bir durumu var. Bence herkes kendini sevmeli. Bu hayattaki asil amacimiz kendiniz sevmektir. Herkes kendini sevmelidir. Ben kendimi çok seviyorum” dedi.

Kaynak: İHA