Adana'da FETÖ'nün 'Ev Ablasi' Oldugu Iddia Edilen Saniga 15 Yila Kadar Hapis Istemi

Adana’da, Fetullahçi Terör Örgütü’nün (FETÖ) "ev ablasi" oldugu öne sürülen D.K. hakkinda ’silahli terör örgütüne üye olma’ suçundan 15 yila kadar hapis cezasi istemiyle dava açildi.

FETÖ’nün ’ev ablasi’ oldugu iddia edilen ve hakkinda adli kontrol tedbiri uygulanan tutuksuz sanik D.K. hakkinda yürütülen sorusturma tamamlandi. Sorusturma çerçevesinde D.K. hakkinda ’Silahli terör örgütüne üye olma’ suçundan 15 yila kadar hapis cezasi istemiyle iddianame hazirlandi.

Adana 11. Agir Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede FETÖ kontrolündeki evlerde kaldigi belirlenen D.K.’nin lise ögrenimi döneminde de örgüte ait dershaneye gittigi, örgüt üyeliginden hakkinda islem yapilan kisilerle irtibatinin belirlendigi ve kod isim kullanarak faaliyetlerini sürdürdügü ifadelerine yer verildi.

D.K.’nin ’mahrem imamlarin’ talimatiyla hareket ettigi, örgüt evine çagirdigi ögrencileri üniversite kazandiktan sonra izleyerek örgütsel sohbet toplantilari düzenledigi bilgileri de iddianamede yer aldi.

ByLock yazismalarinda adi geçmis

Iddianamede ByLock yazismasinda adinin geçtigi belirlenen ve örgüt elebasinin talimati sonrasi Bank Asya hesaplarinda olagan disi artis yasandigi ve ’ev ablasi’ sifatiyla terör örgütüne ait evlere erzak sagladigi anlatilan D.K.’nin ’silahli terör örgütüne üye olma’ suçundan 7 yil 6 aydan, 15 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasi istendi.

Iddianamede yer alan ifadesinde hakkindaki suçlamalari kabul etmedigi belirtilen D.K.’nin yargilanmasina gelecek günlerde baslanacak.
Kaynak: İHA