Zeynel Bey Medresesi Turizme Kazandiriliyor

Hakkâri Vali Yardimcisi ve Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Bugra Karadag, Biçer Mahallesi’nde restorasyon çalismalari yapilan Zeynel Bey Medresesi’ni ziyaret ederek, yapilan çalismalari yerinde inceledi.

Zeynel Bey Medresesi Turizme Kazandiriliyor
Ilk olarak Halife Dervis Mahallesi’nde yapimi devam eden 24 sinifli okul insaatinda incelemelerde bulunan Karadag, Il Milli Egitim Müdürü Nurettin Yilmaz ve yüklenici firma yetkililerinden yapilan çalismalar hakkinda bilgi aldi. Okul binasi ve çevre düzenlemesi isinin zamaninda bitirilmesini isteyen Karadag, daha sonra Merzan Mahallesi’nde temeli atilacak olan 12 sinifli özel egitim anaokulu insaatini gezerek çalismalarin hizlandirilmasini istedi.

Ardindan Baglar Mahallesi’ne geçen Vali Yardimcisi Bugra Karadag, burada yapimi devam eden aile saglik merkezi binasi insaatini gezdi. Yapilan çalismalar hakkinda bilgi alan Karadag, daha sonra Il Jandarma Komutanligina ait 72 daireli lojmanlarda incelemelerde bulundu. Yüzde 95 oraninda yapimi gerçeklesen lojmanlari gezen Karadag, ilgililere yürütülen çalismalarin ve eksikliklerin kisa sürede tamamlanmasi talimatini verdi.

Daha sonra il merkezinde yaklasik 9 kilometre mesafede bulunan Otluca köyünde yapim çalismalari devam eden Hakkari Tekstil Kent Atölyesi insaatinda incelemelerde bulunan Karadag, 5 bin metrekare alan üzerine kurulan ve tamamlandiginda onlarca kisiye istihdam saglayacak olan tekstil atölyesi insaatinin zamaninda teslim edilmesini istedi.

Hakkari Il Özel Idaresi tarafindan Biçer Mahallesi’nde restorasyon çalismalari yapilan Zeynel Bey Medresesi’ni de ziyaret eden Karadag, 1560-1578 yillari arasinda Hakkari Beylerinden Zeynel Bey tarafindan yaptirilan medresede yapilan çalismalari yerinde inceledi.

Karadag, tasla yapilan avlu, eyvan ve 8 oda ile Zeynel Bey’in mezarinin bulundugu degerlendirilen Hakkari Zeynel Bey Medresesi’nin restorasyon çalismalarinin tamamlanmasiyla birlikte turizme kazandirilacagini söyledi.

Kaynak: İHA