Artvin'de Yaban Mersini Hasadi Basladi

Artvin’in Hopa ilçesinde yaban mersini (Likapa) hasadi basladi. Bölgede yetisen likapalar, hem yerel pazarlarda hem de ülke genelinde büyük ilgi görüyor. Üreticiler, bu yilki rekoltenin yüksek olmasindan ve ürün kalitesinden oldukça memnun.

Artvin'de Yaban Mersini Hasadi Basladi
Hopa’nin Koyuncular köyünde likapa yetistiriciligi, son yillarda artan talep ve desteklerle hizla büyüyor. Bölge ikliminin ve topraginin Likapa üretimi için elverisli olmasi, üreticileri bu alana yönlendirmis durumda. Hasat edilen likapalar, taze tüketimin yani sira reçel, meyve suyu ve kurutulmus meyve olarak da degerlendiriliyor.

Likapa, yüksek antioksidan içerigi ve sagliga faydalari ile bilinirken, özellikle bagisiklik sistemini güçlendirmesi ve göz sagligini desteklemesi ile öne çikiyor. Hopa’da üretilen likapalar, dogal ve organik üretim yöntemleri ile yetistiriliyor, bu da ürünlerin kalitesini daha da artiriyor.

Bu yilki hasadin, üreticilere ekonomik olarak da büyük katki saglamasi bekleniyor. Bölgedeki üreticiler, likapa hasadinin baslamasiyla birlikte hummali bir çalisma içine girmis durumda ve bu çalismalarin sonunda yüksek verim elde etmeyi hedefliyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Likapa üreticisi Ugur Karabacak, 2016 yilinda bahçesinde yetistirmeye basladigi likapalari, 2 yil sonra hasat etmeye basladigini söyledi.

Karabacak "Bu yil iyi bir hasat yili geçirmeyi umut ediyorum. Bu toplattigimiz meyveleri hem taze olarak hem de marmelat ve reçel olarak satisa sunacagiz. Basta seker hastaligi olmak üzere bir çok hastaliga iyi geliyor. Son yillar Likapa’nin bilinirligi de artti. Önümüzdeki yillarda bahçemizi büyütmeyi planliyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA