Yalova Merkezli 4 Ilde Uyusturucu Operasyonu Açiklamasi 7 Gözalti

Yalova merkezli Istanbul, Bursa ve Antalya’da düzenlenen es zamanli operasyonda aralarinda baba, kizi ve damadinin da oldugu 7 süpheli gözaltina alindi. Yalova’da bir villayi kiralayarak uyusturucu üretim tesisine çeviren süphelilerin bunlarin satisini büyük sehirlerde yaptigi ögrenildi.

Yalova Merkezli 4 Ilde Uyusturucu Operasyonu Açiklamasi 7 Gözalti
Alinan bilgiye göre, Yalova Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü Narkotim ekipleri il genelinde “uyusturucu madde imal ve ticareti ile Hint keneviri bitkisi” yetistirdikleri, hasadi ile izleyen süreçte elde edilen uyusturucu maddenin satisini yaptiklari tespit edilen sahislara yönelik harekete geçti. Polis Yalova merkezi basta olmak üzere Istanbul, Bursa ve Antalya’da es zamanli operasyon gerçeklestirdi. Operasyonda C.Z., E.Z., I.T., M.M., S.S., Ö.O. ve S.Y. yakalanarak gözaltina alindi. Gözaltina alinan zanlilardan üçünün baba, kizi ve damadi oldugu ögrenildi.

Ekipler gözaltina alinan sahislara ait ikametlerde narkotik madde arama köpekleri Gölge ve Zeytin esliginde arama gerçeklestirdi. Operasyonda 27 kök Hint keneviri bitkisi, 924 gram skunk, vakumlama cihazi, 11 adet vakumlu ambalaj paketi, ve 2 hassas terazi ele geçirildi.

Villada özel sistemlerle uyusturucu yetistirdiler

Öte yandan, yapilan aramalarda polis girdigi bir villada Hint keneviri bitkisi üretim ve çogaltmada kullanilan 44 LED lamba, 4 isi-nem ölçme cihazi, 4 havalandirma cihazi, karbondioksit tüpü ve havalandirma kanali, Hint keneviri bitkisi yetistirmede kullanilan çesitli biyolojik ve kimyasal sivi takviyeler ele geçirdi.

Operasyonda gözaltina alinan 7 zanli emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA