Sadikoglu'nun Ana Gündemi Mücbir Sebep

Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi’nin müsterek komite toplantisinda konusan Yönetim Kurulu Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, “31 Agustos’ta sona erecek olan mücbir sebep süresinin uzatilmasi ihtiyaçtan öte zorunluluktur. Sürenin is yerleri ve konutlar teslim edilene kadar uzatilmasi konusunda siyasilerden destek bekliyoruz. Bu konu sadece ticaret ve sanayi odasinin degil, sehrin gündemi olmali” dedi.

Sadikoglu'nun Ana Gündemi Mücbir Sebep
Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi’nin müsterek komite toplantisi Yönetim Kurulu Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu’nun baskanliginda 30 meslek komitesinde yer alan meclis üyeleri, komite baskanlari ve komite üyelerinin katilimiyla düzenlendi.

Deprem sonrasi tüm sektörlerde yasanan sorunlarin ele alindigi toplantida konusan Baskan Sadikoglu’nun ana gündemi mücbir sebep oldu. Baskan Sadikoglu, “Mücbir Sebep süresi son kez denilerek, 31 Agustos 2024’e kadar uzatilmisti. Eger mücbir sebep 2 ay sonra sona ererse ertelenen vergi ve SGK borçlari dag gibi önümüze çikacak. Hiçbir üyemizin bunu karsilayacak gücü suan yok. Mücbir sebep süresinin uzatilmasi konusunda siyasilerden destek bekliyoruz. Bu konu sadece ticaret sanayi odasinin degil, sehrin gündemi olmali. Seçimlerde halktan oy alarak seçilip meclisten maas alan, memleketinin menfaatlerini korumak için yemin eden vekillerin mücbir sebebinin kaldirilmasinin karsisinda olmasini istiyoruz. Hem Sayin Cumhurbaskanimiza hem de maliye bakanimiza sehrin halinin net anlatilmasi lazim. Hem iktidar hem de muhalefet partilerinin vekillerine sesleniyorum. Mücbir sebep konusu ana gündeminiz olmali. Mücbir sebep süresinin uzatilmasi ihtiyaçtan öte zorunluluk. Uzatilmazsa hem üreticilerimiz hem de 21 metrekare konteynerde ayakta kalma mücadelesi veren depremzede esnafimiz için ciddi sorunlari beraberinde getirecektir. Uygulamanin 5 yil sürdügü Van depremi örneginde oldugu gibi, depremzede firmalarimiz toparlanincaya, is yerleri teslim edilinceye kadar mücbir sebep hali devam etmelidir” seklinde konustu.

Üyelerinin deprem sonrasi mevcut durum ve ihtiyaç analizini çikardiklarini ifade eden Baskan Sadikoglu, “Yasadigimiz deprem sonrasi üyelerimizin mevcut durum analizini yapmak üzere 10 bin 600 üyemizin büyük çogunluguna ulasmaya çalistik. Yapmis oldugumuz görüsmeler sonunca ortaya çikan kapsamli ihtiyaç ve durum analizini gerek sehrimize gelen, gerekse Ankara’da birçok toplantida bakanlar ve yetkililerle paylastik. Komite toplantilarinda alinan kararlari, gerekse üyelerimizin bizlere ilettigi sektörel sorunlari aninda ilgili bakanliga ve kurumu resmi yazilarla iletiyoruz. Hep sahada sizlerle birlikteyiz, sahada olmayi da sürdürecegiz. Bugünkü toplantimizdan çikan sonucu ilgili bakanliklar ve kurumlarin tamami ile paylasip sorunlarin ivdi çözümü için girisimlerimizi sürdürecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA