Türk Kizilay Deprem Bölgesinde 532 Çocugun Yaninda

Türk Kizilay, Yetim Destek Programi ile deprem bölgesinde 532 çocuga destek sagliyor.

Türk Kizilay Deprem Bölgesinde 532 Çocugun Yaninda
Türkiye genelinde dogal afetler, savas, hastalik ve diger sebeplerle babasini kaybetmis, resit olmayan ihtiyaç sahibi çocuklar ve annelerine yönelik Yetim Destek Programi’ni 2021 yilindan bu yana uygulayan Türk Kizilay, ülke genelinde 23 ilde toplam 876 yetim çocuk ve gence destek sagliyor. Yetim çocuklarin hayatina uzun vadeli olumlu etkide bulunmak üzere tasarlanan program, yetim harçligi, ögrenim destegi, kariyer danismanligi, mentorluk, sosyal etkinlik ve psikososyal destek süreçlerini içeren kapsayici bir yaklasimla yürütülüyor. Programda yetim çocuklar ile annelerinin ilgi alanlarinin tespiti ile bu alanda egitim ve staj programlari yoluyla istihdam imkani olusturulmasi da planlaniyor.

23 yasina kadar sürüyor

Yetim Destek Programi ile 6 Subat depremlerinden etkilenen 6 ilde yasayan 532 çocuga düzenli yardim saglayan Kizilay, her çocuk için aylik 2 bin lira ödeme yapiyor. Program kapsaminda saglanan destekler, çocuklar 23 yasina gelinceye kadar devam ediyor.

Yetim çocuklara 18 milyon lira yardim yapildi

Düzenli yardimlarin yani sira tek seferlik nakdi yardimlarin da sunuldugu program kapsaminda Kizilay, bugüne kadar toplam 3 bin 253 çocuga yaklasik 18 milyon lira nakdi destek sagladi. Anne ve çocuklari ön planda tutan çok yönlü bir anlayisla hayata geçirilen Yetim Destek Programi’nin 2030 yilina dek yayginlastirilmasi planlaniyor.
Kaynak: İHA