SD-WAN, NATO'nun En Büyük Dijital Birlikte Çalisabilirlik Tatbikatini Basariyla Geçti

ULAK Haberlesme AS tarafindan gelistirilen Türkiye’nin ilk ve tek milli ag çözümü uMAYA SD-WAN, NATO’nun en büyük dijital birlikte çalisabilirlik tatbikati olan CWIX 2024’ü basariyla geçti.

SD-WAN, NATO'nun En Büyük Dijital Birlikte Çalisabilirlik Tatbikatini Basariyla Geçti
CWIX 2024, Polonya’nin Bydgoszcz kentindeki NATO Müsterek Kuvvet Egitim Merkezi’nde gerçeklestirildi.

44 ülkeden 2 bin 600’den fazla katilimcinin yer aldigi etkinlik, CWIX’in 25. yil dönümünde simdiye kadar düzenlenen en büyük tatbikat oldu. Tatbikatta 490’dan fazla mevcut ve deneysel teknoloji test edildi. Tatbikata Genelkurmay Baskanligi’nin koordinasyonunda ULAK Haberlesme AS, Türkiye’nin ilk ve tek milli ag çözümü olan uMAYA SD-WAN ile katilim sagladi. Genis alan ag altyapilarini daha güvenli, kolay yönetilebilir ve düsük maliyetli hale getirmek amaciyla yazilim tanimli yaklasimla gelistirilen uMAYA SD-WAN, CWIX 2024’te askeri bir ortamda kullanilarak, gerçek bir NATO aginda test edilme imkânina sahip oldu.

Tatbikat sürecinde ULAK Haberlesme AS, SD-WAN ürünüyle gerçeklestirdigi testleri basariyla tamamladi. Bu basari, Türkiye’nin milli ag çözümlerinin uluslararasi alanda rekabet edebilirligini ve etkinligini bir kez daha ortaya koydu.

SD-WAN V3.0 gelistirme çalismalari tüm hiziyla devam ediyor

Türkiye’de birçok kurumda bini askin noktada aktif hizmet veren ULAK Haberlesme AS’nin yerli ve milli ürünü SD-WAN’de V3.0 sürüm gelistirme ve test çalismalari devam ediyor. 2024 4. çeyrek itibari ile bu versiyonun sahaya çikarilmasi planlanirken, ayni zamanda SD-WAN yaziliminin maliyeti etkin kullanmak amaciyla üzerinde çalisacagi ARM tabanli prototipin üretimi ve test çalismalari da tamamlandi.
Kaynak: İHA