Düzce'de Çöpler 70 Noktada Kaynaginda Ayristiriliyor

Düzce Belediyesi Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi Sifir Atik Yönetmeliginde ön görülen eylem planlarini uygulamaya devam ediyor. Çöplerin ayristirilmasi ve ekonomiye kazandirilmasi konusunda faaliyetlerine baslayan Kati Atik Tesisi’nin ardindan atiklarin kaynaginda ayristirilmasi için toplu konutlara yerlestirilen tematik atik konteynerlerinin sayisi 70’e yükseldi.

Düzce'de Çöpler 70 Noktada Kaynaginda Ayristiriliyor
Düzce Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü, geçen yil baslayan “Ikili Toplama Sistemi” ve Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi Sifir Atik Yönetmeligi’ne uygun olarak yapilan çalismalarina devam ediyor. Imar ve Sehircilik Müdürlügü ile is birligi halinde yapilan çalisma kapsaminda 300 haneden az toplu konutlara yerlestirilen tematik atik konteynerleri bir yilda 70 adete ulasti.

Kaynaginda ayristirma 70 noktada

Ilgili bakanlik yönetmeligi geregince ilk etapta 29 siteye yerlestirilen konteynerlere ek olarak 41 adet konteyner daha sartlari karsilayan sitelere yerlestirildi. 3 bin Litre kapasiteli Mavi Renkli Kumbaralara kagit, karton, metal, cam, plastik vb. geri dönüsümü mümkün olan atiklar atilacak. Ayni noktaya yerlestirilen yine 3 bin Litre kapasiteli Gri Renkli Kumbaralara ise mutfak atiklari ile geri dönüsümü mümkün olmayan atiklar atilacak. Böylece hem atik ayristirma tesisinde çalisma verimi artacak hem de maddesel geri kazanim gelistirilecek. Temizlik Isleri Müdürlügü’nden yapilan açiklamaya göre; hizmet sinirlari içinde yer alan 300 haneden az toplu konut alanlarinin tamaminda ikili toplama sistemine geçis yapildigi belirtilerek 300 hane üzeri toplu konutlarda site yönetimi araciligi ile konteyner yerlestirilmesinin saglanabilecegi ifade edildi.
Kaynak: İHA