Dört Çocuk Annesi Kadini Öldüren Zanli, 'Benden Ayrildigi Gün, Öldügü Gün' Demis

Konya’da oturdugu apartmanin önünde ugradigi silahli saldirida hayatini kaybeden 4 çocuk annesi Ümmü Döger’in, geçtigimiz Subat ayinda verdigi ifade ve katil zanlisinin tehdit mesajlarindan dolayi aldigi uzaklastirma kararini 14 gün önce yeniledigi ögrenildi.

Dört Çocuk Annesi Kadini Öldüren Zanli, 'Benden Ayrildigi Gün, Öldügü Gün' Demis
Olay, geçtigimiz pazartesi günü saat 09.45 siralarinda merkez Selçuklu ilçesi Nisantas Mahallesi Sahinaga Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bakkaldan ekmek aldiktan sonra oturdugu apartmanin önüne gelen 4 çocuk annesi 42 yasindaki Ümmü Döger, eski erkek arkadasi oldugu ögrenilen 44 yasindaki Arafa Yildirim’in silahli saldirisina ugradi. Zanli Arafa Yildirim, Ümmü Döger’e 3 el ates ettikten sonra silahi kendi kafasina atesleyerek intihar girisiminde bulundu. Agir yaralanan Ümmü Döger ve zanli Arafa Yildirim kaldirildiklari hastanede hayatini kaybetti. Ümmü Döger Harmancik Mezarligina, zanli ise Kadinhani ilçesinde defnedildi.

“Ümmü’yü öldürürüm, benden ayrildigi gün öldügü gün”

Olayda hayatini kaybeden Ümmü Döger’in geçtigimiz Subat ayinda zanli Arafa Yildirim’in kendisini tehdit ettigi gerekçesi ile polise verdigi ifadede, "Arafa Yildirim ile 2 yil önce tanistik ve arkadasim olur. Ben kendisi ile konusmak ve görüsmek istemiyorum ancak bu istegimi kendisi kabul etmedigi gibi sürekli beni rahatsiz ediyor. Daha önce çalistigim is yerinde karsima çikarak beni korkuttu. Is yeri sahibi bu durum sonrasi beni araciyla Arafa Yildirim’dan uzaklastirdi. Bu olayin ardindan bu sahis kizimin nisanlisini arayarak, ’Ümmü’yü öldürürüm. Benden ayrildigi gün, öldügü gün’ demis. Bu olaylarin ardindan Arafa Yildirim’dan korkuyorum” dedigi ögrenildi. Ümmü Döger’in ifadesinin ardindan Arafa Yildirim’a uzaklastirma karari verildigi belirtildi. Cinayet islenmeden 14 gün önce Ümmü Döger’in uzaklastirma kararini yeniledigi de ögrenildi.

“Senin yüzünden annenle ayrildim”

Olayda hayatini kaybeden Döger’in kizi Sümeyra Selvi’nin de annesi ile birlikte Subat ayinda polise verdigi ifadesinde, "Arafa Yildirim beni sürekli ’Senin yüzünden annenle ayrildim. Seni öldürecegim. Anneni rahat birakmayacagim’ seklinde tehdit ediyor. Ben bu sahistan sikayetçiyim ve korkuyorum" dedi.

Kaynak: İHA