Diyanet Isleri Baskani'nin Katilimiyla 'Yaz Kur'an Kurslari'nin Starti Samsun'dan Verilecek

Türkiye genelinde 1 Temmuz itibariyla baslayacak "Yaz Kur’an Kurslari"nin açilisini Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, Samsun’dan yapacak.

Diyanet Isleri Baskani'nin Katilimiyla 'Yaz Kur'an Kurslari'nin Starti Samsun'dan Verilecek
Bu yil gündüzlü olarak 7 haftalik tek dönem halinde uygulanacak egitim, 01 Temmuz-16 Agustos 2024 tarihleri arasinda yapilacak. Samsun’da 3 bin 607 din görevlisi, Kur’an kursu ögreticisi ve çesitli kadrolarda görev yapan personel ile Yaz Kur’an Kurslari hazirliklari tamamlandi. Ayrica talepler dogrultusunda ihtiyaç duyulan yerlerde sinavlarla seçilen geçici ögreticiler tarafindan ilave siniflar açmak üzere de hazirliklar yapildi. Samsun Il Müftülügü, 2023 yilinda 60 bin ögrencinin yaz döneminde kurslara gittigini açiklayarak çocuklari ve gençleri camilere Kur’an kurslarina davet etti.

"Çocuklar hem eglenecek hem ögrenecek"

Samsun Il Müftüsü Seyfullah Çakir, "En temel görevlerinden biri toplumu din konusunda aydinlatmak olan Diyanet Isleri Baskanligimiz, kurulusundan bugüne milletin güvenine layik olmaya; büyük özveri, hassasiyet ve samimiyetle görevini yerine getirmeye çalismaktadir. Bu kapsamda yerine getirdigi en önemli görevlerden biri Yaz Kur’an Kurslari’dir. Çocuklarimiz, en önemli istikbal güvencemizdir. Onlar, bizim gelecegimizi kendilerine emanet edecegimiz en büyük nimetlerimizdir. Emanete hakkiyla riayet etmek, nimetin sükrünü gerektigi gibi eda etmek, millet varligimiza ve istikbalimize sahip çikmak, biz ebeveynlere düsen en büyük sorumluluktur. Bu sorumlulugumuzun farkindayiz ve ona göre hareket ediyoruz. Çocuklarimizi, Kur’an ile bulusturmali, Peygamber Efendimiz ile tanistirmaliyiz. Kur’an kurslarinda çocuklarimiz, ögrenirken eglenecek, eglenirken ögrenecek. Bir örgün egitim döneminin ardindan gelen yaz tatili, çocuklarimizin dinlenmeleri, eglenmeleri ve oyun oynamalari için önemli bir zaman dilimidir. Bu sebeple kurslarimiza katilan çocuklarimiz ögrenirken eglenecek, eglenirken ögrenecek. Yüce dinimiz Islam’in inanç esaslarini, temel dini bilgileri, ibadetleri, ahlaki degerleri, neseli ve eglenceli bir kurs atmosferinde ögrenecekler" dedi.



Kültürel, sosyal ve sportif faaliyetler olacak

Samsun Il Müftülügünden alinan bilgilere göre, gündüzlü olarak 7 haftalik tek dönem halinde uygulanacak egitim 01 Temmuz-16 Agustos 2024 tarihleri arasinda gerçeklestirilecek. Kur’an-i Kerim ve dini bilgilerin ögretildigi kurslar, yaz tatilinde çocuklar ve gençler için büyük bir firsat egitimi sunuyor. Kurslara kayitlar 10 Haziran’da baslarken, 08 Temmuz 2024 tarihine kadar devam edecek. Gençlerin ortam ögrenmesine imkân hazirlayan Yatili Yaz Kur’an Kurslari ise dörder haftalik iki dönem seklinde uygulanacak. Birinci dönem; 01 Temmuz-26 Temmuz 2024 tarihleri arasinda; ikinci dönem 29 Temmuz-23 Agustos 2024 tarihleri arasinda yapilacak. Ögrencilerin Kur’an-i Kerim ve dini bilgiler alaninda, ögrenme düzeylerine ve gelisim evrelerine uygun olarak temel düzeyde bilgi, bilinç ve beceri kazanmalari hedeflenen programla ayni zamanda sosyal, kültürel faaliyetler ve sportif etkinliklerle desteklenecek.

1 Temmuz’da Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas’in katilimiyla Samsun’da bir çocuk senligi ve Yaz Kur’an Kurslari açilis programi gerçeklestirecek.
Kaynak: İHA