Gölcük Tabiat Parki, Isparta Belediyesi'ne Devredildi

Gölcük Tabiat Parki’nda Günübirlik Kullanim Alani ve Konukevi isletmeciliginin Isparta Belediyesi’ne devri gerçeklesti. Devir sözlesmesiyle ilgili son imzalari atan Baskan Basdegirmen, "Bölgede daha güzel bir altyapi, spor alanlari, mescit, tuvalet, bisiklet ve yürüyüs yollari olusturmak amacindayiz" dedi.

Gölcük Tabiat Parki, Isparta Belediyesi'ne Devredildi
Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, yerel seçimlerden önce özellikle yüksek giris ücretleri ve verilen hizmetten sikayetlerde bulunulan Gölcük Tabiat Parki’nin Isparta Belediyesi tarafindan isletilecegi sözünü vermisti. Yerel seçimlerin hemen ardindan Gölcük Tabiat Parki’nda giris ücretleri 3’te 1 oranina düsürülmüstü. Ayrica Isparta Belediyesi, mesirelik alanlarinda düzenleme çalismalarina baslamisti. Gölcük Tabiat Parki’nin Isparta Belediyesi’ne devriyle ilgili Tarim ve Orman Bakanligi ile yürütülen görüsmeler de son imzayla sonuçlandirildi. Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, Gölcük Tabiat Parki Günübirlik Kullanim Alani ve Konukevi isletmeciligi devir sözlesmesini Tarim ve Orman Bakanligi 6. Bölge Müdürü Mahmut Temel ile birlikte imzaladi.

Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, Isparta’nin en degerli yasam alanlarindan birisi olan, özellikle hafta sonlari vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi Gölcük Tabiat Parki’nin Isparta Belediyesi’ne devriyle ilgili süreci 3 ay önce baslattiklarini hatirlatti. 3 aydir bölgede altyapi ve üstyapi çalismalarina devam ettiklerini belirten Baskan Basdegirmen, "Bakanligimizdan gelen son yazismalarla beraber son imzayi Tarim ve Orman Bakanligi 6. Bölge Müdürü Mahmut Bey’le attik. Gölcük Tabiat Parki’nin kullanim hakki artik sadece Isparta Belediyesi’ne ait. Bugünden itibaren yapilmasi gereken çalismalarin izinleri alinarak bölgede daha güzel bir altyapi, spor alanlari, mescit, tuvalet, bisiklet ve yürüyüs yollari olusturmak amacindayiz. Bu çalismalarimiza baslayacagiz. Elmalik ve arkasindaki diger alanlarla ilgili de yazismalarimiz devam ediyor. Gölün çevresinde 6 bin 600 metre bisiklet ve yürüyüs yolu olusturacagiz. 1-1,5 yil gibi zaman içerisinde orada tüm altyapiyi yaparak bu güzellikleri vatandaslarimiza sunmus olacagiz. Bugün en önemli bir gün. Devir sözlesmemizle beraber ana kiraci olarak bakanligimizdan devri aldik. Sehrimize hayirli ve ugurlu olsun" ifadelerinde bulundu.

Tarim ve Orman Bakanligi 6. Bölge Müdürü Mahmut Temel de Gölcük Tabiat Parki’nin Isparta Belediyesi tarafindan devralinmasiyla ilgili sözlesmeyi imzaladiklarini söyledi.

Temel, "Allah hayirli, ugurlu eylesin. Güzel hizmetlere vesile olsun" dedi.

Kaynak: İHA