Etimesgut Belediyesi'nin Kursa Giden 8 Bin 500 Ögrenciden Aidat Alma Kararina AK Partili Yalçin'dan Tepki

Ankara Büyüksehir Belediyesi Ak Parti Grup Baskanvekili Nihat Yalçin, Etimesgut Belediyesi’nin Halk Egitim Merkezi ve Il Spor Müdürlügü ile ortak yürüttügü sporcu kurslarina giden 8 bin 500 ögrenciden 750 lira aidat alma karari alindigini ifade ederek, “Bu dogru bir yaklasim degil” dedi.

Ankara Büyüksehir Belediyesi AK Parti Grup Baskanvekili Nihat Yalçin, Etimesgut Belediyesi’nin Halk Egitim Merkezi ve Il Spor Müdürlügü tarafindan sunulan ücretsiz sporcu kurslarinin ücretlendirilmesi ardindan antrenörlerinin geri çekmelerine iliskin açiklamalarda bulundu.

Yalçin açiklamasinda, kurs veren antrenörlerin geri çekilme kararinin arkasinda ise ücretsiz olmasi gereken kurstan belediyenin 750 liralik aidat alma karari oldugunu belirtti.

Halk Egitim Merkezi, Il Spor Müdürlügü ve Etimesgut Belediyesi’nin iki buçuk yildir ortak proje yürüttügünü dile getiren Yalçin, sözlerine söyle devam etti:

“Etimesgut Belediyesi’ne ait spor salonlari ortak kullaniliyordu. Il Spor ve Halk Egitim Merkezleri 2,5 yildir antrenör desteginde bulunuyordu. 8 bin 500 ögrenciye spor kursu veriliyordu. Simdi aylik 750 lira aidat alma konusu ortaya çikti. Bir de belirlerken diyorlar ki ilgili kurumlar hocalarini çekti ve biz de ücretli hale getirdik. Bu dogru bir yaklasim degil, bu algi çok yanlis bir algi.”

“Ücretsiz yaparlarsa antrenör gönderilecek”

Ilgili kurumlarin 750 liralik aidat alinmasi kararinin ardindan antrenörleri çektigini dile getiren Yalçin, “Ücretsiz yaparlarsa biz ücretsiz antrenör göndermeye devam edecegiz dediler. Ben de bunu anlattim mecliste, ücretsiz devam edilmesi halinde antrenörlerini çeken kurumlar antrenör sayisini artiracaklar ve malzeme tedariki yapacaklar. Bundan sonrasinin karari size kalmis. Hem ücretli yapiyorlar ve bunun siyasi faturasini bize ödetiyorlar. Velilere kisa mesaj ile 750 lira aidat tahsil edilecektir diye bildirimde bulunmuslar” ifadelerini kullandi.

Öte yandan, Yalçin, kursun ücretli olarak devam etmesi halinde ise ortaya çikan sonuçlarda siyasi ve sosyal sorumlunun Etimesgut Belediyesi oldugunu sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA