Çayin Limonsuz Içilmedigi Bayburt'ta Pazarin Zam Sampiyonu Limon Oldu

Bayburt’ta Tuzcuzade Mahallesi’nde kurulan pazar yerinin zam sampiyonu 40 lirayla limon oldu. Çayin limonsuz içilmedigi Bayburt’ta, limonun kilo fiyati ise cep yakiyor.

Çayin Limonsuz Içilmedigi Bayburt'ta Pazarin Zam Sampiyonu Limon Oldu
Köyden gelen vatandaslarin yolunu tuttugu, merkezdeki vatandaslarla birlikte yogunluk olusan pazar yerinde limonun kilosu 40 liraya satilirken, zamlanan ikinci ürün olarak limonu 35 lirayla ispanak takip ediyor. Zincir marketlere göre fiyatlarin biraz daha uygun oldugu pazarda domates, salata, biber, patlican 25, kabak 35, patates, sogan 20, marul 30, maydanoz 15 liradan alici bulurken, meyve fiyatlari ise 30 ila 80 lirasinda degisiyor.

42 yildir pazarcilikla ugrasan, pazarda limon satan 68 yasindaki Talat Çalgan yüksek fiyatlara ragmen ortalama 20-30 kilo limon sattigini belirtti.

Çalismaktan yorulmadigini ifade eden Çalgan, "Hiç yorulmuyorum, neden yorulayim çalisan adam yorulur mu? Çalisan adam daha keyifli, daha neseli, daha güler yüzlü olur" dedi.

30-40 yildir esnaflik yapan Ömer Gencer isimli pazarci ise fiyatlarin mevsim normallerine göre uygun oldugunu belirterek, limondan sonra en çok zamlanan ürünün ispanak oldugunu kaydetti.

Domates, biber, patlican gibi sebzelerin 20-25 liradan satildigini söyleyen Gencer, "Pazar yerinin zam sampiyonu limon. Diger ürünlerde pek bir artis yok. Meyve-sebze fiyatlari normal, mevsim normallerine göre fiyatlari güzel. Zam sampiyonu limonu fiyat olarak takip eden ikinci ürün ise ispanak. Ispanak biraz zamlandi, 40 liradan satiliyor. Diger sebze ve meyvelerin fiyatlari ise normal düzeyde. 20-25 lira araliginda fiyatlarimiz " diyerek konustu.

60 senedir pazar isiyle ugrasan pazarci esnafindan Ömer Tekdemir, domatesin 20, salataligin 25 liraya satildigini vurgulayarak, biberin, patlicanin, kabagin 35, sogan ile patatesin de 20 liraya alici buldugunu ifade etti.

Pazara mutfak alisverislerini tamamlamaya gelen vatandaslar, fiyatlarin yüksekliginden dert yanarak, azar azar torbalarini doldurduklarini belirttiler.
Kaynak: İHA