Bayburt'ta Bir Vatandas Elma Aldigi Tezgahin Saticisini Bulamayinca Notla Para Birakip Helallik Istedi

Bayburt’un Cumhuriyet Caddesi üzerinde sebze meyve satilan tezgahtan bir adet elma alan vatandas, elma aldigi tezgahin saticisini bulamayinca tezgaha elma parasiyla not birakti. Anlamli hareket sergileyen vatandas, yazdigi notta helallik istedi. "Elma aldim bir tane, helal et" diyerek, notun yanina 10 lira birakan vatandas düsüncesiyle yüzlerde tebessüm olustururken, anlamli davranisiyla da yürekleri isitti.

Bayburt'ta Bir Vatandas Elma Aldigi Tezgahin Saticisini Bulamayinca Notla Para Birakip Helallik Istedi
Cumhuriyet Caddesi üzerinde sebze, meyve satisi yapilan tezgahtan bir adet elma alan vatandas, tezgahin saticisi Ekrem Tekdemir’i o an bulamadi. Tekdemir yokken tezgahtan elma alan vatandas ise, satici Tekdemir’e 10 lirayla birlikte not birakti.

Tezgaha geldiginde not ve para bulan Tekdemir ise, notu kimin biraktigini bilmedigini belirterek, helal ve harami bilen vatandasin duyarli davranisi karsisinda duygulandigini söyledi.

"Burasi Bayburt, insanimiz merttir, güvenmesek tezgahi birakip gitmeyiz" diyerek konusan Tekdemir, "O ara bir isim çikti, tezgahi birakip gittim. Geldigimde de tezgahta not ile parayi gördüm. Notu görmesem haberim bile olmayacakti ama kardesimiz not birakarak incelik göstermis. Kim oldugunu bilmedigimiz, helalle haramin ayrimini yapan kardesimiz beni çok duygulandirdi. Notu yazan kardesimiz helallik istemis, benden yana helal olsun. O kardesimize, helali ve harami ögreterek onu yetistiren ana, babaya da ayrica helal olsun" dedi.

Kaynak: İHA