Restorasyonu Tamamlanan Tarihi Köprü Suya Kavustu

Aydin’in Incirliova ilçesinde Ikizdere Çayi üzerinde bulunan ve restorasyonu tamamlanan dört kemerli Çatma Köprü, baraj kapaklarinin açilmasiyla suya kavustu.

Restorasyonu Tamamlanan Tarihi Köprü Suya Kavustu


Ikizdere çayi üzerine 4 asir önce insa edilen Çatma Köprü, Aydin’in Yunan isgali döneminde önemli bir geçis noktasi konumundaydi. Tarihi köprü, 1970 yilina kadar hizmet verdikten sonra bir kismi yikildi. Ikizdere Baraji’nin faaliyete geçmesinin ardindan Incirliova-Tire yolu güzergahi degistirilip yol kullanim disi kalinca tarihi köprü kaderine terk edildi. Uzun yillar bir çivi dahi çakilmayan tarihi köprü, kis aylarinda etkili olan saganak yagistan, meydana gelen sellerden hasar gördü.

Bir bölümü yikilan tarihi köprünün restorasyonuna 2020 yilinda baslandi. Ulastirma ve Altyapi Bakanligi tarafindan restorasyonu yapilan Ikizdere’deki Çatma Köprü vatandasla bulusturuldu.

Devlet Su Isleri tarafindan dün aksam Incirliova’da vatandaslara yapilan duyurunun ardindan Ikizdere Baraji’nin kapaklari açilip çaya su birakildi. Restorasyonu tamamlanan köprü de suya kavustu. Baraj kapaklarinin açildigini duyan vatandaslar, sehrin sicagindan kaçip tarihi köprünün altinda sular içinde yürüyerek serinledi.
Kaynak: İHA