MHP Il Baskani Yilmaz; 'Netanyahu Denen Alçak Cani Insanlik Vicdaninda Affedilmez Bir Yara Açmaktadir'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Il Baskani Mehmet Ali Yilmaz, Israil’in Gazze’de yaptigi katliamin evrensel insan haklari ve uluslararasi hukukun açik bir ihlali oldugunu belirterek; “Benjamin Netanyahu denen caninin, alçagin, çocuk kanlari ile anne karninki suçsuz günahsiz yavrularimizin kanlari ile beslenen bu vampirin soykirimi sürdürmesi, insanlik vicdaninda affedilmez bir yara açmaktadir” dedi.

MHP Il Baskani Yilmaz; 'Netanyahu Denen Alçak Cani Insanlik Vicdaninda Affedilmez Bir Yara Açmaktadir'


MHP Denizli Il Baskani Mehmet Ali Yilmaz, Israil’in Gazze’ye yönelik isgali ve uyguladigi zulmü sert bir dille kinadi. 8 aydir devam eden insanlik disi saldirilarda 15 bini çocuk 36 bin Filistinlinin öldürüldügünü, 81 bin kisinin yaralandigini ve 2 milyondan fazla insanin göçe zorlandigi belirten MHP Il Baskani Yilmaz, “Türk milleti olarak, tarih boyunca her zaman mazlumlarin yaninda, zalimlerin karsisinda durduk. Bugün de Gazze’de yasanan insanlik disi olaylar karsisinda sessiz kalmamiz asla mümkün degildir. Gazze’deki vatandaslara yapilan zulüm, insanlik vicdaninda derin yaralar açmaktadir. Özellikle masum çocuklarin ve sivillerin hedef alinmasi, kabul edilemez bir insanlik suçudur. Bizler, güçlü ve onurlu Türkiye Cumhuriyeti’nin evlatlari olarak, bu haksizliklar karsisinda dün oldugu gibi bugünde mazlumlarin yaninda olmaya dimdik devam edecegiz. 7 Ekim 2023 tarihinde Gazze’de baslayan katliam, insanlik tarihine kara bir leke olarak kazinmis ve kazinmaya devam etmektedir. Bu tarihten itibaren Gazze’deki masum sivillere, özellikle de çocuklara yönelik saldirilar, kabul edilemez bir vahsettir. Bu katliam, evrensel insan haklarinin ve uluslararasi hukukun açik bir ihlalidir” diye konustu.



“Türk milletinin onurlu durusu, mazlumlarin umut isigidir”

Türk tarihinin sanli geçmisinin her zaman mazlumlarin yaninda olmayi ve adaleti savunmayi ilke edindigine dikkat çeken Baskan Yilmaz, “Gazze’de yasanan acilar, hepimizin yüreginde derin izler birakmaktadir. Bu topraklarda, adaletin ve insan haklarinin savunulmasi için mücadele eden atalarimizin mirasina sahip çikarak, Gazze halkinin yaninda oldugumuzu yüksek sesle haykiriyoruz. Bilge Liderimiz Devlet Bahçeli’nin de dedigi gibi, ‘Türk milletinin onurlu durusu, mazlumlarin umut isigidir’ Bu zor günlerde, Gazze halkinin yalniz olmadigini, onlarin acisini paylastigimizi ve hakli mücadelelerinde her zaman destekçileri oldugumuzu bir kez daha vurguluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesini benimseyen milletimiz, dünya barisi için her zaman çaba göstermistir. Gazze’de yasanan trajedi sadece bir insanlik suçu degil, ayni zamanda çocuklara ve sivillere karsi islenen vahsi bir soykirmdir. Benjamin Netanyahu denen caninin, alçagin, çocuk kanlari ile anne karninki suçsuz günahsiz yavrularimizin kanlari ile beslenen bu vampirin soykirimi sürdürmesi, insanlik vicdaninda affedilmez bir yara açmaktadir.. Mehmet Akif Ersoy’un dedigi gibi ‘Zulmü alkislayamam, zalimi asla sevemem’ diyen bir millet olarak, Israil’in bu vahsi saldirilarini en sert sekilde nefretle kiniyoruz” ifadelerini kullandi.

“Gazze’deki kardeslerimizin yanindayiz”

“Türk milleti olarak, bu olaylarin farkinda ve uyanik olmaliyiz” diyen Baskan Yilmaz, söyle konustu:

“Bu olaylara sadece siyasi bir perspektiften bakmak, yasanan insanlik dramini göz ardi etmek demektir. Gazze’deki durum, siyasi sinirlarin ve ideolojilerin ötesinde, evrensel insan haklarinin ihlalidir. Hepimiz, hangi milletten olursak olalim, hangi dini görüse sahip olursak olalim, hangi siyasi ve ideolojik görüse sahip olursak olalim her seyden önce insan olarak bu soykirima karsi durmaliyiz. Insanlik onurunun korunmasi, siyasi görüslerin üstündedir ve bu bilinçle hareket etmelidir. Gazze’de yasanan bu zulüm, sadece oradaki kardeslerimizi degil, ayni zamanda tüm insanligi hedef almaktadir. Bizler, asil Türk milleti olarak, Gazze’de yasanan trajedinin bir an önce son bulmasini ve kalici bir barisin saglanmasini diliyoruz. Gazze’deki kardeslerimizin yaninda oldugumuzu, onlarin acisini yürekten paylastigimizi ve her zaman yanlarinda olacagimizi bir kez daha vurguluyoruz. Bu vesileyle, tüm hemsehrilerimizi Gazze için dua etmeye, bu konuda duyarlilik göstermeye ve mazlumlarin yaninda yer almaya davet ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti, adaletin, barisin ve insan haklarinin savunucusu olmaya devam edecektir. Gazze’deki kardeslerimizin yaninda oldugumuzu ve onlarin hakli mücadelesinde destekçileri oldugumuzu bir kez daha ilan ediyoruz”
Kaynak: İHA