Çanakkale Valiliginden Yangin Açiklamasi

Çanakkale Valiligi, Eceabat ilçesinde ormanlik alanda çikan yangina havadan ve karadan müdahale edildigini açiklayarak, yanginin büyüme riski oldugundan yakin civarda yasayan vatandaslarin teyakkuzda olmalari uyarisinda bulundu.

Çanakkale Valiliginden Yangin Açiklamasi
Yangin, Eceabat ilçesi Kumköy mevkiinde henüz bilinmeyen bir sebepten dolayi çikti. Yükselen dumanlari gören vatandaslarin ihbari üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlügü’ne bagli ekipler sevk edildi. Yangina arazözler ile karadan, havadan ise helikopter ve uçaklarla müdahale basladi.

Kiyi Emniyeti’nden yapilan açiklamada ise, "Çanakkale Bogazi gemi trafigi, Akbas mevkisindeki orman yangini nedeniyle kuzey-güney tek yönde ve geçici olarak askiya alindi" ifadeleri kullanildi.

Anafartalar köyü bosaltildi

Yanginin büyümesi ihtimaline karsi Anafartalar köyü tamamen bosaltilirken, vatandaslara Çanakkale Savasi’nin yasandigi tarihi Gelibolu yarimadasindaki 57. Alay ve Conkbayiri’na gitmemeleri uyarisi yapildi.

Çanakkale Valiligi açiklama yapti

Valilikten yapilan açiklamada, "Eceabat Kumköy köyü civarinda devam eden orman yanginina Orman, AFAD, Belediye, Il Özel Idare ekiplerince uçak, helikopter, arazöz, itfaiye ve is makinalari ile havadan ve karadan müdahale edilmektedir. Büyük Anafartalar köyü tedbir amaçli bosaltilacak olup, vatandaslarimiz Özel Idare, AFAD ve Il Saglik müdürlügü ekipleri tarafindan Eceabat Gençlik Konuk Evine götürülerek misafir edilecektir. Rüzgarin kuvvetli olmasi sebebiyle yanginin büyüme riski oldugundan yangin mahalline yakin civardaki köy ve mahallelerde yasayan vatandaslarimizin teyakkuzda olmalari önemlidir" denildi.
Kaynak: İHA