Jandarma Karayollarinda Bayram Denetiminde

Aksaray Il Jandarma Komutanligi, sehirlerarasi yolcu tasimaciliginin daha düzenli ve güvenli bir ortamda gerçeklesmesi amaciyla Kurban Bayrami öncesi karayollarinda denetim gerçeklestiriyor.

Jandarma Karayollarinda Bayram Denetiminde
Aksaray’da araçlarin karismis oldugu kazalar ile can kayiplarinin en aza indirilmesi, araç sürücülerinin trafik kurallarina uyma düzeylerinin daha üst seviyeye çikarilmasi, güvensiz ve korsan diye tabir edilen tasimacilik faaliyetlerinin engellenmesi amaciyla jandarma ekiplerince denetim gerçeklestiriliyor. Trafik Jandarmasi tarafindan Kurban Bayrami nedeniyle vatandaslarin huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerini saglamak amaciyla, sehirlerarasi yolcu tasimaciligi yapan otobüslerin karistigi trafik kazalarindan kaynaklanan can kayiplarinin önlenmesi ve özellikle yolcularin emniyet kemeri kullaniminda yasanan olumsuzluklarin giderilmesini saglamak için toplu tasima araçlarina yönelik denetim faaliyeti sürdürülüyor. Denetimler esnasinda kural ihlali yapan sürücüler, araçta bulunan sivil ekipler tarafindan tespit edilerek uygulama noktasindaki trafik ekiplerine bildiriliyor, ekipler tarafindan araçlar durdurularak sürücülere yapmis olduklari kural ihlalleri hakkinda bilgi verilerek gerekli idari yaptirimlar uygulaniyor. Ayrica sürücülere ve seyahat eden vatandaslara basta emniyet kemeri olmak üzere uyulmasi gereken trafik kurallari hakkinda bilgilendirmeler yapilarak, bayram tebrigi yapiliyor.

Jandarmadan yapilan açiklamada, "Kurban Bayrami tatili süresince, trafik kazalarinin en aza indirilmesi ve vatandaslarimizin huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerini saglamak amaciyla kontrol ve denetim faaliyetlerimize hassasiyetle devam edilecektir" denildi.
Kaynak: İHA