Hasta Kardesini Aci Çekmesin Diye Yastikla Bogarak Öldürdügü Iddia Edilen Agabeye Agirlastirilmis Müebbet

Antalya’nin Kemer ilçesinde konakladiklari apart da kardesini hastaligindan dolayi daha fazla aci çekmemesi için yastikla bogarak öldüren agabey, agirlastirilmis ömür boyu hapis cezasina çarptirildi.

Hasta Kardesini Aci Çekmesin Diye Yastikla Bogarak Öldürdügü Iddia Edilen Agabeye Agirlastirilmis Müebbet
Olay, 16 Mayis 2023 tarihinde Antalya Kemer Ilçesi Çamyuva mahallesinde bulunan bir apart da meydana geldi. Apartta konaklayan 58 yasindaki Hüseyin B. gece saat 02.00 sularinda cansiz bedenini bulan apart çalisanlari, 112 Acil Çagri Merkezini arayarak bildirmesi üzerine olay yerine 112 Acil Saglik ekibi ve Kemer Ilçe Jandarma Komutanligi’na bagli Çamyuva Jandarma Karakol Komutanligi ekipleri gitti.

Saglik ekiplerinin yaptigi kontrollerde Hüseyin B’nin hayatini kaybettigi ve vücudunda herhangi bir delici ve kesici bir iz olmadigi tespit edildi. Olayla ilgili olarak arastirmalarini sürdüren ve ölümü süpheli gören Nöbetçi Cumhuriyet Savcisi ve Jandarma ekipleri hayatini kaybeden Hüseyin B’nin agabeyi Ömer B’yi (61) gözaltina aldi.

Ömer B, kardesi Hüseyin B’nin saglik sorunlari oldugunu ve acisini dindirmek için yastikla bogarak kardesinin hayatina son verdigini söyledi.

Jandarmadaki islemlerinin ardindan Adliyeye götürülen Ömer B. çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Önce "aci ve istiraptan dolayi yüzüne yastik bastirdim ve kardesimi öldürdüm" dedi

Antalya Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan yürütülen sorusturma neticesinde hazirlanan iddianamede, cinayeti itiraf eden Ömer B’nin, “Kardesim uzun süredir alkol bagimlisiydi. Bir yil önce felç geçirdi. Sonrasinda epilepsi hastasi oldu. Mental olarak acilar çekiyordu. Bana ‘abi beni öldür’ diyordu. Bende kardesimin çektigi aci ve istiraptan dolayi yüzüne yastik bastirdim ve kardesimi öldürdüm. Üzgünüm. Suçlamayi kabul ediyorum” dedi.

Bu arada, Istanbul Adli Tip Kurumu’nun 10.10.2023 tarihli raporunda, “Kisinin ölümünün süpheli sahsin ifadesinde belirttigi sekilde, agiz ve buruna yastik kapatma ile olusan mekanik asfiksi sonucu meydana gelmis oldugunun kabulü gerektigi oy birligi ile mütalaa olunur” seklinde tespit yapti.

Mahkemede "öldürmedim, kendini bogdu" dedi

Antalya 5. Agir Ceza Mahkemesi’nde ‘Nitelikli kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis istemiyle yargilanan Ömer B’nin, bu kez kardesini öldürmedigini, Hüseyin B’nin kendi yüzüne yastigi koyup kendisini bogdugunu öne sürdü.

Kardesinin alkol bagimlisi oldugunu ve 50 senedir birlikte yasadiklarini ifade eden Ömer B, “Birbirimizin ailesi olduk. Birbirimizin yol arkadasi olduk. Ben bu durusma salonuna girdigimde arkada gözü yasli es, anne, baba ve çocuk görmüyorum. 2022 yili Kurban Bayrami’nin ilk gününde kardesim alkole bagli olarak beyin felci geçirdi. Bir süre yogun bakimda yatti. Daha sonra kendisine bakici tuttum ve hastaneden çikardiktan sonra kendisini bir aparta götürdüm. Bu sirada kardesimde epilepsi hastaligi gelisti. Apartta tedavisini bakici nezaretinde sürdürdüm. Bir süre sonra kardesim oturur vaziyete geldi ve iyilesme basladi.

Yemek yemeye basladi.

Kendi islerini görebiliyordu. Kardesim bir süre sonra bakiciya ihtiyaci olmadigini söyledi” dedi.



"Kardesimin nefesini tuttuguna inaniyorum"

Ömer B, savunmasini söyle sürdürdü: “Bir süre sonra kardesimle 7-8 yil arkadaslik yapan ve Almanya’da yasayan bir kiz geldi. Bu kiz 2 ayligina kardesime bakacagini söyledi.

Bu süre içerisinde hem kizi hem de agabeyimi alkollü gördüm. Ben kiz arkadasina kizinca, kardesim de bana kizdi ve kiz 2 ay sonra Almanya’ya geri döndü. Kardesim kötülesti ve halsiz kalarak yemekten kesildi. Son haftalarda yanina her gittigimde elimi öpüp agliyordu. Çaresiz ve parasizdim. Hem Kemer’de, hem de Antalya’da hastanelere götürdüm. Hastaneler raporun verilmesinin 1,5 yili bulacagini söyledi.

Hüseyin her seferinde neden düzelmedigini, neden ölmedigini söylüyordu. Olay gecesi arkadasimla bulusup alkol aldim. Arkadasim M.E beni arayinca bir sorun oldugunu anladim ve hemen Hüseyin’in yanina gittim. Hüseyin’i perisan halde buldum. Kendi kendine konusuyordu. Agliyordu. ‘Agabey beni öldür’ diyordu. Daha sonra kendisi koltuga uzandi. Yastigi yüzüne yasladi. O anda beynim durdu. Kardesimin nefesini tuttuguna inaniyorum” diye konustu.

Ömer B, geçtigimiz günlerde son kez hakim karsisina çikti. Mahkeme savcisi mütalaasinda sanigin agirlastirilmis müebbet hapis cezasi ile cezalandirilmasini talep etti.

Sanik avukati Umut Günes ise olay günü ifadesi alinirken müvekkiline olaylari algilamasi için zaman verilmedigini öne sürerek, “Müvekkilimin alkollü iken alinan ifadesine itibar edilmemesi gerekiyor. Dinlenen taniklarin hiçbirisi olayin olusuna yönelik görgüleri yoktur. Müvekkilim kardesini yastikla bogmus olsaydi, kardesi de müvekkilime bir tepki olarak dokunma, ittirme gibi delil olacak DNA çikmasi gerekirdi. Ancak çikmamistir. Kavgaya dair bir delil yoktur. Maktul bogulduysa vücutta bir harabiyet olmasi gerekirdi. Ancak yoktur. Raporda ölüme iliskin açik bir tespit bulunmamaktadir” dedi.

Sanik Ömer B, son sözünde kardesine zarar vermedigini ifade ederek, “Ben cani bir insan degilim. Kardesim benin tek dünyam, tek ailem. Ben bu suçlamalari kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum” dedi.

Mahkeme heyeti kisa bir aranin ardindan sanigi indirimsiz TCK 82/1-d maddesi geregince agirlastirilmis ömür boyu hapis cezasina çarptirdi.

Mahkeme baskani, sanik Ömer B’nin yargilama sürecindeki gözlemlenen tutumu, dosyayi aydinlatmaya yönelik beyanlari, pismanligi, verilecek cezanin gelecegi üzerindeki etkileri gözetilerek hakkinda TCK’nin 62. Maddesinin uygulanmasi gerektigi düsündügünden heyetin çogunlugun görüsüne katilmadigini serh düstü.
Kaynak: İHA