Dünya Turuna Çikan Ispanyol Genç, Tunceli'ye Hayran Kaldi

Ispanya’dan bisikletiyle 9 ay önce yola çikan 24 yasindaki Edgar Innerevo, 7 bin kilometre yol kat etti. Türkiye’de birçok ili gezen Innerevo, ugradigi Tunceli’ye hayran kaldigini söyledi.

Dünya Turuna Çikan Ispanyol Genç, Tunceli'ye Hayran Kaldi
24 yasindaki Ispanyol Edgar Innerevo, 9 ay önce Valencia’dan bisikletiyle yola çikti. 9 ayda 14 ülke gezen Innerevo, Türkiye turu kapsaminda geldigi Tunceli’ye hayran kaldigini söyledi.

Dünya turuna devam edecegini söyleyen Innerevo, Türk insani ve yemeklerini çok begendigini ifade etti.

Tur kapsaminda 14 ülkeyi gezdigini ve simdi de Türkiye’de oldugunu belirten Innerevo, “Ben, Ispanya’dan geldim ve Çin’e gidiyorum. 9 aydir yoldayim ve 6 ay daha gidecegim. Belki sonra dünya turu kapsaminda Japonya, Kore ve Amerika’ya gidecegim. Ispanya, Italya, Fransa, Isveç, Slovenya, Hirvatistan, Sirbistan, Bosna, Arnavutluk, Makedonya, Yunanistan, Bulgaristan’in ardindan Türkiye’ye geldim. Tunceli ve Pülümür çok güzel. Ben, Munzur’a gittim. Insanlari çok iyi. Burada pide, lahmacun, Türk kahvaltisi çok güzel. Çay içmeyi seviyorum. Türkiye’yi seviyorum. Türkiye’de 10 sehir gezdim” dedi.

Tunceli’nin ardindan Kafkaslara gidecegini söyleyen Edgar Innerevo, “Gürcistan, Ermenistan, Rusya, Kazakistan, Özbekistan, Tacikistan ve Kirgizistan’in ardindan Çin’e gidecegim” diye konustu.

11 dil konusabildigini ifade eden Innerevo, “Tunceli’de biraz Zazaca ögrendim. Zazaca’yi tam ögrenecegim. Çok güzel bir dil, çok enteresan bir kültür” seklinde konustu.

Innerevo, Türkiye’de insanlarin kendisini sicak karsilamasindan ötürü son derece memnun kaldigini da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA