Alanya Üniversitesi'nde Mezuniyet Coskusu

Alanya Üniversitesi, 2023-2024 akademik yili mezuniyet törenini büyük bir coskuyla gerçeklestirdi. 64 lisans, 62 önlisans ve 4 yüksek lisans ögrencisi, gurur ve heyecanla keplerini gelecege dogru firlatti. Tören boyunca yasanan duygusal anlar, ögrencilerin ve ailelerinin mutluluk gözyaslariyla taçlandi.

Alanya Üniversitesi'nde Mezuniyet Coskusu
Devlet Bahçeli Yasam Alani Seyir Terasi’nda yer alan Royal Wedding’te gerçeklestirilen törene birçok önemli isim katildi.

Törene katilanlar arasinda Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdogan, Antalya Belek Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yazici, Alanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Baskan Vekili Murat Kirci, Alanya Sahil Güvenlik Komutani Üstegmen Osman Karalay, Alanya Üniversitesi Dr. Ögretim Üyesi Ilker Köse, Antalya Il Jandarma Komutani Yardimcisi Albay Engin Burak Mindivanli, Alanya Ilçe Jandarma Komutani Binbasi Hüseyin Direk, Alanya Liman Baskani Mehmet Sayhan ve Alanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Hasan Sipahioglu yer aldi. Mezun ögrenciler, aileleri, akademisyenler ve üniversite yönetimi de törende hazir bulundu.

Yeni bir baslangiç

Törende konusan Rektör Prof. Dr. Mesut Güner, ögrencilerin zorlu ve uzun bir egitim yolculugunu basariyla tamamladiklarini vurguladi. Mezuniyetin sadece bir son degil, ayni zamanda yeni bir baslangiç oldugunu belirten Güner, ögrencilerine bugüne gelene kadar gösterdikleri çaba ve fedakarliklardan dolayi takdirlerini iletti. Rektör Güner, ögrencilere hitaben yaptigi konusmada, derslere katilmak, projeler hazirlamak ve sinavlara girmek gibi birçok zorlugun üstesinden geldiklerini, karsilastiklari engelleri azim ve kararlilikla astiklarini belirtti.

Gelecek hayatin daha da zorlasabilecegini, ancak geçmisteki deneyimlerin ileride deger kazanacagini hatirlatti. Ögrencilerin burada kazandiklari bilgi ve deneyimlerin, hayatlarinin her asamasinda onlara yol gösterecegini ifade eden Güner, mezunlarin cesur olmalarini, hedeflerinin pesinden gitmelerini ve asla vazgeçmemelerini ögütledi. Konusmasinda, kisisel basarilarin yani sira topluma ve çevreye yapilacak katkilarin da önemine deginen Prof. Dr. Mesut Güner, ögretim yili boyunca özveriyle çalisan ögretim kadrosuna da tesekkür etti.

Mezun ögrencilere kariyer planlamasi

Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner’den sonra kürsüye, Alanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Baskan Vekili Murat Kirci çikti. Mütevelli Baskan Yardimcisi Murat Kirci, mezun ögrencilere hitabinda, mezuniyetin bir bitis degil, uzun vadeli yeni bir baslangiç oldugunu ifade ederek, Alanya Üniversitesini mezunlarinin gurur duyacagi bir üniversite haline getirmek yolunda ilerlediklerini paylasti. Kirci, mezun olacak ögrencilerle mezuniyet sonrasinda da sürekli iletisimde kalacaklarini ve onlara kariyer yolculuklarinda destek olacaklarini ifade etmek için “Sizinle isimiz bitmedi, birlikte güzel isler basaracagiz” dedi.

Murat Kirci konusmasinda sunlari söyledi: “Bugün itibariyle buradan mezun olan ögrenciler olarak “alametifarikamiz” Alanya Üniversitesi oldu. Mezunlarin üniversiteye, üniversitenin de mezunlarina karsi sorumluluklari var. Gelecekte size deger katacak her sey Alanya Üniversitesi markasina deger katacak. Alanya Üniversitesine deger katacak her gelisme, sizlerin marka degerini arttiracaktir. Mezun olan tüm ögrencilerimizi tebrik ediyor, geri kalan yasamlarinda basarilar diliyorum.”

Alanya Üniversitesi okul birincisi Neslihan Büsra Teksögüt, mezuniyet kütügüne ismini çakti. Ardindan duygu ve düsüncelerini dile getiren Teksögüt,” Alanya’ya ilk adim attigimda heyecan ve endise bir aradaydi. Ancak bes yilin sonunda, Alanya benim için ikinci bir ev haline geldi. Iklimi ve dogal güzellikleriyle ögrencilik dönemi disinda da keyifli zaman geçirme firsati sundu, bu da biz ögrencilerin yasam kalitesini artirdi." ifadelerini kullandi. Basarisinin ardinda sadece kendi çabalarinin degil, ailesinin, hocalarinin ve arkadaslarinin desteginin de büyük rol oynadigini vurgulayan Teksögüt, "Bizler, burada sadece akademik bilgi degil, ayni zamanda yasam için gerekli olan degerleri ve becerileri de kazandik. Alanya Üniversitesi’nde geçirdigimiz yillar, bizi hem akademik hem de kisisel olarak olgunlastirdi" dedi.

Yapilan konusma ve törenin ardindan mezun olan 130 ögrenci cosku içerisinde keplerini havaya firlatti.
Kaynak: İHA