Manisa Sehir Hastanesinde Kalbe Ameliyatsiz Operasyon

Manisa Sehir Hastanesi’nde ilk kez enfekte ve ana damar kalbe yapisan kalp pili ameliyatsiz çikarildi.

Manisa Sehir Hastanesinde Kalbe Ameliyatsiz Operasyon
Manisa Sehir Hastanesi Kardiyoloji Birimi önemli bir basariya daha imza atti. Manisa Sehir Hastanesi’nde ilk kez enfekte ve ana damar kalbe yapisan kalp pili ameliyatsiz çikarildi. Kardiyoloji Hekimi Uzm. Dr. Mehmet Burak Özen, Doç. Dr. Serhat Yildiz ve Doç. Dr. Ramazan Gündüz’ün gerçeklestirdigi vakada 77 yasindaki hasta Perihan Efe’nin kalbine ameliyatsiz operasyon basarili bir sekilde gerçeklestirildi.

Operasyonun ardindan açiklamalarda bulunan Uzm. Dr. Mehmet Burak Özen, “Gün geçtikçe daha fazla kalp pili takmak zorunda kaliyoruz. Kalp pili tasiyan hastalarin orani da gittikçe artiyor. Ama kalp pilleri ne yazik ki belli bir süre sonra enfekte olabiliyor enfeksiyon geçirebiliyor hastalar. Kalp pili enfekte oldugunda hem kalp pilini hem kalp pilinden kalbe giden kablolari muhakkak hepsini çikarmak lazim enfeksiyonun tam iyilesmesi için. Ama kalp pili kablolari belli bir süre vücutta kaldiktan sonra ne yazik ki büyük damarlara ve kalbe yapisiyorlar. Bu yüzden kalp pillerini özellikle kablolarini çikarmak zor oluyor. Bunlar için açik ameliyatlar büyük ameliyatlar gerekebiliyor. Hastamizin da bir enfeksiyonu vardi kalp pilinde, kalp pilinin çikarilmasi gerekiyordu. Bu yüzden biz hastaya müdahale ettik. Ama açik ameliyatla degil özel bir teknikle özel bir aparat olan bir tabanca ile kalbinin ve ana damarina yapisan kalp pili kablosuna çikardik. Operasyonumuz basarili geçti. Bütün materyalleri çikardigimiz için hastamizin iyilesme dönemi hizlica basladi.

Iyilesme dönemi bittikten sonra da hastamizin tekrar diger taraftan kalp pilini takacagiz” dedi.

Doktorlara tesekkür eden hasta Perihan Efe, “Oturamiyordum, kalkamiyordum, iltihap akiyordu. Böyle yara oldu buram pil disariya firliyordu. Geldim çok sükür doktor beni kurtardi. Çok memnunum” diye konustu.

Kaynak: İHA