Karnelerini Gazze'deki Ögrenciler Için Aldilar

Yozgat Il Milli Egitim Müdürlügünce Israil’in saldirilari nedeniyle okula gidemeyen Gazzeli çocuklara dikkat çekmek amaciyla "Gazze Karne Etkinligi" gerçeklestirildi.

Karnelerini Gazze'deki Ögrenciler Için Aldilar
Tarihi Yozgat Lisesinde "Karne Alamayan Gazzeli kardeslerimiz için Gazze’de okullar kapandi, Insanlik sinifta kaldi" temasiyla düzenlenen etkinlige çok sayida veli ve ögrenci katildi.

Ellerinde Türk ve Filistin bayraklari ile okula gelerek etkinlige katilan ögrenciler, aldiklari karneleri Gazze’de öldürülen çocuklara ithaf etti. Törende Kuran-i Kerim okunarak Gazze’de ölen çocuklar için dua edildi. Törende bombali saldirilarda öldürülen çocuklarin isimleri okundu. Ögrenciler ve veliler okunan her isimden sonra “Sehit oldu” diye bagirdi. Daha sonra temsili karne töreni düzenlendi.

Ögrencilerden Elif Büsra Dogan, “Biz burada karne alirken Filistin’deki kardeslerimiz karne alamiyor. Onlara kendi karnelerimizi hediye ediyoruz. Onlar aci çekiyor, sehit oluyorlar. Biz ise burada rahat rahat gezebiliyoruz. Aldigim karneyi onlara ithaf ediyorum. Onlar karne sevinci yasayamadilar, onlar adina çok üzülüyoruz” dedi.

Kaynak: İHA