Giresun'da Jandarmadan Nefes Kesen Gösteri

Jandarma Teskilati’nin kurulusunun 185. yil dönümü Giresun Il Jandarma Komutanliginda törenle kutlandi. Törende Jandarma Özel Hareket ekiplerinin rehine kurtarma ve kuleden halatla inis gösterileri ise nefes kesti.

Giresun'da Jandarmadan Nefes Kesen Gösteri
Giresun Il Jandarma Komutanligi’nda düzenlenen törende saygi durusu ve istiklal marsimizin okunmasinin ardindan Giresun’da yasayan en eski jandarma eri 90 yasindaki Mehmet Köçek jandarma marsini seslendirildi.

Ardindan Giresun Il Jandarma Komutani J.Kd.Albay Özgür Özer’in günün anlamina iliskin yaptigi konusmada, jandarma teskilatinin kurulusundan günümüze kadar geçen süreci degerlendirdi.

Özer, “Türk Milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayi basaran jandarma günlük yasamin her aninda ülkemizin her noktasinda halkimizin hizmetinde olmus bundan sonra da olmaya devam edecektir. Jandarma üstün vazife anlayisi sarsilmaz disipliniyle görev yaptigi her noktada Türkiye Cumhuriyetinin gücü ve teminati olmustur. Jandarmanin tüm personeli görevlerini icra ederken ve hizmetleri yürütürken, her zaman ve her yerde yürürlükteki kanunlari ve nizamlari kendisine rehber almakta ve her türlü çözüm ve tedbiri hukuk düzeni içerisinde aramaktadir” dedi.



JÖH’lerin gösterileri nefes kesti

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti ise yaptigi konusmada kuruldugu günden beri canla basla hizmet veren jandarmanin kurulusunun 185. Yildönümünün kutlamanin hakli gururunu yasadiklarini söyledi.



Yapilan konusmalarin ardindan Jandarma Özel Harekat ekiplerinin senaryo geregi kaçirilan otobüsteki rehinelerin kurtarilmasi ve 50 metrelik kuleden halatla ters inis gösterileri nefes kesti.

Törende köpek unsurlarinin gösterileri büyük begeni topladi. Ayni zamanda vatandaslar ve çocuklar, kurulan stantlari gezerek Il Jandarma Komutanligi bünyesinde bulunan araç ve ekipmanlari inceledi.
Kaynak: İHA