Okunan Siir Gazi Ve Sehit Yakinlarini Aglatti

Karaman’da ‘Sehidimi Taniyorum, Anisini Yasatiyorum’ programinda 13 yasindaki ortaokul ögrencisi okudugu siirle salondaki gazi ve sehit yakinlarini aglatti.

Okunan Siir Gazi Ve Sehit Yakinlarini Aglatti
Karaman Valiligi ve Il Millî Egitim Müdürlügü tarafindan düzenlenen ‘Sehidimi Taniyorum, Anisini Yasatiyorum’ programi saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Okunan Kur’an-i Kerimin ardindan Karaman Valisi Hüseyin Engin Sariibrahim’in esi Hatice Sariibrahim’in bir konusma yapti. Programda okunan siirler ve koro gösterileri ise katilimcilar tarafindan büyük begeni topladi. Düzenlenen programa merkeze bagli Suduragi beldesi Sehit Ömer Halisdemir Ortaokulu’ndan katilan 13 yasindaki ortaokul ögrencisi Aksoy Aslandere okudugu ‘30 Kus’ isimli siiri ile salondaki gaziler ve sehit yakinlarini duygulu anlar yasatarak aglatti.

Bir sehidi temsil etmek gerçekten çok güzel bir duyguydu

Okudugu siirle salondakileri aglatan Aksoy Aslandere, “Burada görev aldigim için çok mutluyum. Koordinatör ögretmenim ile aileme beni destekledikleri için çok tesekkür ederim. Bir sehidi temsil etmek gerçekten çok güzel bir duyguydu. Sahneye çiktigimda önce heyecanim yoktu ama sonradan heyecanlandim. Insanlara o anki duygularimin geçtigini anladim ve heyecanlandim ama sag salim bitirdim. Bu programi düzenledikleri için çok tesekkür ederim” ifadeleriyle duygularini ifade etti.



Karamanli sehidin annesi gözyaslarina hakim olamadi

Adiyaman Il Jandarma Komutanligi Özel Harekât Tabur Komutanligi’nda görevi basinda geçirdigi kaza sonucu 13 Subat 2024 tarihinde sehit olan Jandarma Uzman Çavus Ahmet Tugay’in annesi Zehra Tugay (60) siir konseri sirasinda gözyaslarina hakim olamadi. Salon disina çikan sehit annesi görevlilerce kolonya ve su verilerek sakinlestirilmeye çalisildi.

Program, mektup ve siir yarismasi birincilerine hediyelerin verilmesi ile sona erdi.

Programa, Karaman Valisi Hüseyin Engin Sariibrahim ve esi Hatice Sariibrahim, Il Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumus, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Murat Alkan, sehit yakinlari, gaziler ve davetliler katildi.

Kaynak: İHA