KKTC Cumhurbaskani Tatar Açiklamasi 'Kibris Müsterek, Ortak, Milli Davamizdir'

KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, Isparta Valiligini ve Isparta Belediyesini ziyaret etti. Tatar, “Kibris müsterek, ortak, milli davamizdir” dedi.

KKTC Cumhurbaskani Tatar Açiklamasi 'Kibris Müsterek, Ortak, Milli Davamizdir'
Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti Cumhurbaskani Ersin Tatar, Isparta temaslari çerçevesinde Isparta Valiligini ve Isparta Belediyesini ziyaret etti. Polis mangasi esliginde Vali Aydin Barus ve protokol üyeleri tarafindan karsilanan Cumhurbaskani Tatar, Valilik Seref Defterini imzaladi.

Ardindan Vali Barus, Valilik makaminda Tatar’a Isparta’yla ilgili brifing sundu. Ziyaretin ardindan Tatar, Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen’e nezaket ziyaretinde bulundu.

KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar’in Isparta’da bulunmasindan ve belediyeyi ziyaretlerinden büyük memnuniyet duydugunu söyleyen Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, “Sayin Cumhurbaskanim Isparta’miza gelmekle bizleri onurlandirdiniz” dedi.

Tek millet, iki devlet olarak KKTC ve Türkiye’nin dünyaya ismini yazdirdigini söyleyen Basdegirmen, iki ülkenin dünyanin gözbebegi olma yolunda emin adimlarla ilerledigini kaydetti.

Basdegirmen, “Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in sizlerle ilgili ne kadar samimi ve istekli bir sekilde yaninizda oldugunu bizlerde takip ediyoruz. Insallah sizlerle beraber daha güzel yerlere gelecegimiz inancindayiz. Buraya kadar gelmek kolay degildi, zor zamanlardan geçildi. Rauf Denktas Cumhurbaskanimizdan sonra sizler ayni duygu ve düsüncelerle en güzel hizmetleri yaparak bugünlere geldiniz. Bizlerde Türkiye olarak her zaman sizlerleyiz, sizleri çok seviyoruz. Buraya kadar gelerek bizleri ziyaret etmenizden duydugumuz memnuniyetimizi belirtmek istiyorum” dedi.

Isparta ile KKTC arasindaki baglarin daha da güçlenmesi temennisinde bulunan Cumhurbaskani Tatar, “Isparta genelinde Antalya üzerinden 2 saatte ulasilabileceginiz Dogu Akdeniz’in en güzel adasi. Kibris sadece Kibris Türk’ünün degil, Türkiye’nin de davasidir. Müsterek, ortak, milli davamizdir. Oranin güçlenmesi, refahin artmasi, gelecege tasiyabilmemiz için uluslararasi camiayi daha da Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti gerçegine inandirabilmek için çalismalarimizi bu anlayisla tek vücut, tek yürek sürdürmek durumundayiz. Bu heyecani Isparta’da tekrar gördüm, çok mutlu oldum. Isparta’nin buradaki insanlarimizin Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’ne olan sevgisini ve samimiyetini gördüm. Bu da beni mutlu etmistir” dedi.

Pandemi süreci, Ukrayna savasi, 6 Subat depremlerine de deginen Cumhurbaskani Tatar, “6 Subat’ta büyük bir aci yasadik ve bu aci devam ediyor. Türkiye’nin bu büyük aciyi sarabilmesi için büyük bir seferberlik ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde çogu milletin bas edemeyecegi bir seferberlikle orada çalismalar kisa zamanda tamamlanir. Bu aci hepimizin acisidir. Içerisinde bulundugumuz kosullarda degerlerimizi, kiymetlerimizi çok iyi degerlendirmemiz lazim. Burada da görüyoruz, böyle güzel bir cografyaya sahip olmak ve güzel ürünlere gül bahçelerinden, elmamiza, kirazimiza, kültürel degerlerimize ve tüm bu zenginlikleriyle belki de Isparta en iyi yasanabilecek bir yer. Isparta gönlümde bir kez daha taht kurmustur. Tüm Ispartalilara bir kez daha sahsim ve Kibris Türk halki adina sevgimi ve muhabbetimi paylasmak istiyorum. Çünkü bu gönül birligimiz bizim zenginligimizdir ve bu zenginlik bizi gelecege emin adimlarla tasiyacaktir” diye konustu.

Cumhurbaskani Tatar, Süleyman Demirel Üniversitesi mezuniyet törenine katildiktan sonra kentten ayrildi.
Kaynak: İHA