CHP Lideri Özel Açiklamasi 'Adaletli Bir Vergi Sistemi Için Sayin Erdogan'a Dün Teklifimizi Sunduk'

CHP Genel Baskani Özgür Özel, “Biz adaletli bir vergi sistemi için Sayin Erdogan’a dün teklifimizi sunduk. Partimizin üç degerli ekonomi kurmayi önümüzdeki günlerde Mehmet Simsek ile bir araya gelecek” dedi.

CHP Lideri Özel Açiklamasi 'Adaletli Bir Vergi Sistemi Için Sayin Erdogan'a Dün Teklifimizi Sunduk'
Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan’in dün CHP Genel Merkezine yaptigi ziyarete iliskin Amasya’da açiklamalarda bulunan Özgür Özel, “Dün Sayin Erdogan ile bir araya geldigimizde emeklilerin maasinin derhal asgari ücrete çikarilmasi gerektigini, asgari ücrete de bu ay sonunda enflasyon iyilestirmesi yapilmasi gerektigini, açiklanan maliyetin altindaki 17 liralik çay fiyatinin 25 liraya çikarilmasi gerektigini, açiklanan maliyetin altindaki 9,25 liralik bugday fiyatinin 15 liraya çikarilmasini gerektigini Sayin Erdogan’a ilettim. Kaynak mi ariyorsunuz? ’Kaynagi birlikte bulalim’ dedim. CHP olsa böyle yapmaz; 100 liralik verginin 65 lirasini dolayli vergiden, elektrikten, sudan, mazottan, benzinden, çaydan, sekerden, sigaradan toplamaz. Dolayli vergi fabrikatörle, fabrikanin bekçisine ayni vergiyi verdirmektir. Yüzde 68 vergi böyle toplanmaktadir. Yüzde 21’de hepimizin aldigi maaslardan gelir vergisi olarak kesilmektedir. Yüzde 89. Geriye yüzde 11 kimin verdigi vergidir. Zenginlerin verdigi. Yüzde 11 çok para kazananlarin, servet sahiplerinin verdigi vergidir. Aslinda adaletli vergi, tam tersi olmalidir. Yüzde 90’i kazananlar vermelidir. Yüzde 10 çalisanlarin maasindan gelir vergisi kesilmelidir. Çok kazanandan çok, az kazanandan az, hiç kazanmayandan hiç vergi alinmamalidir” diye konustu.

Daha sonra ziyaret ettigi Amasya Belediyesi önünde halka seslenen CHP Genel Baskani Özel, “Biz adaletli bir vergi sistemi için Sayin Erdogan’a dün teklifimizi sunduk. Partimizin üç degerli ekonomi kurmayi önümüzdeki günlerde Mehmet Simsek ile bir araya gelecek. Vergide adalet önerimizi somutlastiracak. Ardindan mecliste hiçbir parti, hiçbir vatandasin temsilcisi dislanmadan meclisin çalistirilmasi, adaletli bir vergi sistemine geçilmesi, emekli maasina, asgari ücrete ve tarim ürünlerine zam verilmesi, bu yoksullugun çaresinin çözülmesi istenmektedir” ifadelerini kullandi.

Özel, Amasya Belediye Baskani Turgay Sevindi’yi de ziyaret ederek çalismalari hakkinda bilgi aldi.
Kaynak: İHA