Artvin'deki Veteriner Klinigi Evcil Hayvanlar Disinda Yaban Hayvanlarina Da Hizmet Veriyor

Artvin sehir merkezinde faaliyet gösteren veteriner klinigi, evcil hayvanlarin yani sira yaban hayvanlarina da hizmet veriyor.

Artvin'deki Veteriner Klinigi Evcil Hayvanlar Disinda Yaban Hayvanlarina Da Hizmet Veriyor
Veteriner Hekim Canberk Düzün, dogada vatandaslar tarafindan bulunarak klinige getirilen yarali yaban hayvanlarinin gerekli tedavilerini yaptiktan sonra yeniden dogaya salinmasina destek veriyor. Geçtigimiz aylarda 50’ye yakin yabani hayvan türünü tedavi ettigini belirten Düzün “Bunlar arasinda kartal, sahin, karaca, yaban keçisi, misir akbabasi, leylek, dogan, sakrak kusu, balaban kusu gibi birçok farkli türde hayvan bulunuyor. Son olarak bize yarali getirilen 2 yavru karacamiz var. Onlarin tedavilerini yapiyoruz. ‘Savi’ ve ’Titre’ adini verdigimiz 1 aylik karacalarin tedavileri devam ediyor. Tamamen sagliklarina kavustuklari zaman bu karacalarimizi da dogal yasam alanina geri birakacagiz” dedi.

Genellikle diger hayvan türlerinin saldirisina ugrayan yaban hayvanlarinin klinige getirildigini belirten Düzün, "Örnegin ayi saldirisi, köpek saldirisi veya bazen insanlar tarafindan yaralanan hayvanlar da bize ulasiyor. Ayrica, yaban kuslari genellikle kanat yaralanmalari veya beslenme yetersizligi nedeniyle klinigimize getiriliyor" seklinde konustu.

Düzün, vatandaslarin dogal alanlardan kopuk bir sekilde bulduklari yaban hayvanlarini 112 Acil Çagri Merkezini arayarak yetkililere teslim etmelerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA