GAÜN Saglik Bilimleri Enstitüsü YÖK Akreditasyonu Yolunda

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) bünyesinde kurulan Saglik Bilimleri Enstitüsü, Yüksekögretim Kurulu (YÖK) akreditasyon süreçleri için hazirliklarini tamamladi.

GAÜN Saglik Bilimleri Enstitüsü YÖK Akreditasyonu Yolunda
Kurumsal degerlendirme ve akreditasyon süreçlerinde Saglik Bilimleri Enstitü Müdürü Doç. Dr. Davut Sinan Kaplan’in öncülügünde ‘Liderlik, Yönetim ve Kalite’, Müdür Yardimcisi Doç. Dr. Sevgi Gezici öncülügünde ‘Arastirma-Gelistirme (AR-GE)’, Müdür Yardimcisi Doç. Dr. Caner Yildirim öncülügünde ‘Egitim ve Ögretim’, akademik personel Ars. Gör. Dr. Mehmet Gözlü liderliginde ise ‘Toplumsal Katki’ basliklari altinda 46 alt ölçüte göre özverili çalismalar yürütüldü.

Konuyla ilgili degerlendirmede bulunan GAÜN Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ayse Balat, 1988 yilinda GAÜN bünyesinde kurulan Saglik Bilimleri Enstitüsünün, öncelikli amacinin saglik bilimleri alaninda lisansüstü egitim-ögretimi düzenlemek, yürütmek ve denetlemek oldugunu ifade etti.

Prof. Dr. Balat, bu kapsamda, enstitünün, uluslararasi standartlara uygun bir egitim altyapisi olusturarak, Türkiye’nin saglik alanindaki nitelikli insan gücüne katkida bulunmayi ve yapilan bilimsel çalismalarla dünya literatürüne deger katmayi hedefledigini vurguladi. Prof. Dr. Balat, bu misyon dogrultusunda, enstitünün yürüttügü çalismalarin hem akademik alanda hem de uygulama alaninda önemli bir etki olusturarak, uluslararasi alanda taninan bir kurum haline gelmesinin önemine degindi.

Enstitünün 1990-1991 ders yilindan itibaren ögrenci kabul etmeye basladigini söyleyen Enstitü Müdürü Doç. Dr. Davut Sinan Kaplan ise, “Tip Fakültesi, Saglik Bilimleri Fakültesi, Dis Hekimligi Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesine bagli anabilim dallari bünyesinde lisansüstü programlar sunuyor. 13 Anabilim dalinda 15 aktif doktora programi ve 21 anabilim dalinda 28 aktif yüksek lisans programi ile her geçen gün büyüyen enstitü hem ögrenci sayisi hem de program çesitliligi açisindan gelisimini sürdürüyor. Enstitümüz, sadece sayisal verilerle degil, nitelik açisindan da kendini gelistirmeyi amaçlamis ve 2021-2024 yillari arasinda YÖK akreditasyon süreçleri için hazirliklarini tamamlamistir” ifadelerini kullandi.

Enstitünün Kalite ve Akreditasyondan Sorumlu Müdür Yardimcisi Doç. Dr. Gezici de Saglik Bilimleri Enstitüsü olarak, “Kaliteyi önemseyip, kurumsallasmaya odaklanan üçüncü nesil bir üniversite için hep birlikte el ele” sloganiyla yola çiktiklarini vurgulayarak, “Son yapilan Kurum Iç Degerlendirme Kalite Raporuna göre 46 baslik altinda incelendi ve 35 baslikta en yüksek puani aldi. Bu basari, enstitünün kalite güvence sistemlerinin gerektirdigi kurumsal yapilanmayi tamamlayarak, YÖK Akreditasyonu almak için basvuruda bulunmasina imkan saglayacaktir. Bu süreçte, desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Arif Özaydin ve Rektör Yardimcimiz Prof. Dr. Ayse Balat olmak üzere, enstitümüzün tüm degerli ögretim üyelerine, akademik ve idari personellerimize tesekkür ederiz. Gaziantep Üniversitesi Saglik Bilimleri Enstitüsü olarak, Türkiye’nin ve dünyanin saglik bilimleri alanindaki liderlerinden biri olma yolunda kararlilikla ilerlemeye devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA