Fethiye'de 2 Yangin Söndürme Helikopteri Göreve Basladi

TUSAS ve Skorsky tarafindan ortak üretilerek geçtigimiz yil OGM (Orman Genel Müdürlügü) envanterine dahil olan ilk yangin söndürme helikopteri “Nefes” Fethiye Orman Isletme helikopter pistinde konuslandi. Diger helikopter ise Degirmenbasi orman deposunda görev yapacak.

Fethiye'de 2 Yangin Söndürme Helikopteri Göreve Basladi


Mugla Orman Bölge Fethiye Orman Isletme helikopter pistinde konuslu olarak görev yapacak T 70 yangin söndürme helikopteri, 2 pilot ve 2 teknisyen mürettebatiyla görev yapacak. Türk Havacilik ve Uzay Sanayi AS (TUSAS) tarafindan, yerli ve milli imkanlarla gelistirilip, orman yanginlari ile mücadelede kullanilmak üzere OGM’ye teslim edilen T-70 helikopteri, Orman Genel Müdürlügünün kendi envanterinde olan ilk yangin söndürme helikopteri olma özelligi tasiyor.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Mayis ayinda yapilan tanitimda “Nefes” ismini verdigi helikopter, bir seferde 2,5 ton su atabilme özelligine sahip. T70 helikopteri yanginla mücadelenin yaninda arama kurtarma çalismalarinda da görev alabilecek.

Fethiye’de bulunan diger yangin söndürme helikopteri ise Fethiye Orman Isletme Müdürlügü Çamköy Orman Deposu’nda görevini sürdürecek.
Kaynak: İHA