Depremzede Yolda Buldugu Cüzdani Polise Teslim Etti

Kahramanmaras merkezli depremde Hatay’da evi yikildigi için Adana’nin Kozan ilçesine yerlesen depremzede, yolda buldugu ve içinde 3 bin 350 lira bulunan cüzdani polise teslim etti.

Depremzede Yolda Buldugu Cüzdani Polise Teslim Etti
6 Subat’ta Kahramanmaras merkezli meydana gelen iki depremde Hatay’da evini, isini ve akrabalarini kaybeden is makinasi operatörü Ismail Abacioglu, Kozan’a yerleserek burada çalismaya basladi.

Bu sabah Sevkiye Mahallesi Çanakli Caddesi’nde yürürken yerde bir cüzdan bulan Abacioglu, içerisinde 3 bin 350 lira olan cüzdani emniyete götürdü.

Emniyet yetkilileri, cüzdandaki kimlik bilgileri sayesinde sahibine ulasti. Cüzdan sahibi Yeter Yasar’in da cüzdanini kaybettigi için o esnada emniyete basvurdugu ögrenildi. Müjdeli haberi alan Yeter Yasar, esi Muhammed Yasar ile birlikte emniyete geldi ve cüzdani bulan Ismail Abacioglu’na tesekkür etti.

Ismail Abacioglu, bayram öncesinde cüzdanini kaybeden kisinin magduriyetini anladigini belirtti.

Içerisindeki paranin sahibinin önemli bir ihtiyacini karsilayabilecegini düsündügünü dile getiren Abacioglu, cüzdani bulduktan hemen sonra emniyete teslim ettigini ifade etti.

Depremzede oldugunu belirten Abacioglu, depremzedelerin yasadigi zorluklari vurguladi ve böyle bir davranis sergilemekten mutluluk duydugunu, vicdaninin rahat oldugunu söyledi.

Kaynak: İHA