Emekli Ögretmenin Mardin'de Zorlu Biçerdöver Mesaisi

Mardin’in Kiziltepe ilçesinde gelen Kayserili Aydin Yildiz, 25 yildir severek yaptigi ögretmenlik mesleginden emekli olduktan sonra baba meslegi olan biçerdöver operatörlügüne basladi. Yildiz, zorlu yaz sicaginda sabahin erkan saatlerinde baslayarak gece geç saatlere kadar bugday hasadi yapiyor.

Emekli Ögretmenin Mardin'de Zorlu Biçerdöver Mesaisi
Tarih Ögretmeni 49 yasindaki Aydin Yildiz, 25 yil boyunca Türkiye’nin birçok sehrinde ögretmenlik meslegini severek yapti. Yüzlerce ögrenci yetistiren Yildiz, emekli olduktan sonra baba meslegi olan biçerdöver operatörlügüne basladi.

Hatay’da bugday hasadini bitirdikten sonra Mardin’inin Kiziltepe ilçesine gelen biçerdöver operatörü Yildiz, günün 12 saatini toz duman içinde tarlalarda geçiriyor.

Ögretmenlik meslegini gururla yaptigini söyleyen Yildiz, "50 yildir Kayseri’de ikamet ediyoruz. Kayseri’de dogup büyüdük. Üniversiteyi Konya’da okudum. Tarih ögretmeniyim. Allah’a sükürler olsun 25 yildir serefli ögretmenlik meslegini gururla yaptim. Çok ögrenci, talebe yetistirdim. Vatanina, milletine sahip çikan bilinçli, onurlu çok talebe yetistirdim" dedi.

25 yillik görevden sonra baba meslegine döndügünü belirten Yildiz, "Emekli oldum, bu biçer zaten baba meslegi, dede meslegi 1965-70’lerden beri meslegimiz. Bunun da içinde yogruldum. Üniversite ve lise yillarinda da hep biçere geldim. Yaz tatillerinde meslegimizi her zaman devam ettirdik. Emekli olunca meslege tam anlamiyla dönüs yaptik. Memnunum, artik hücrelerimize islemis, sevgisi var içimizde. Disardan bakildigi zaman toz, toprak, gurbet çok zor diyebilirler ama biz bunu zevkle yapiyoruz. Zaten sevilmeden hiçbir meslek yapilmaz" diye konustu.

Mezopotamya Ovasi’nda hasadin bereketli geçtigini vurgulayan Yildiz, "Dünyanin en bereketli ve verimli topraklarindayiz. Yilda çift hasat yapilabilen dünyanin en bereketli topragi ülkemizde Allah’a sükürler olsun. Bölgemizin çiftçilerinin çok sansli oldugunu düsünüyorum. Bir yilda çift hasat yapiyorlar, hem de en verimli sekilde. Su an 2024 yili verimleri çok güzel. Sulu tarimda 600-700 verim aliniyor" seklinde konustu.

Kaynak: İHA