Polonyali Turisti Pamukkale'de Unutup Salda'ya Gittiler

Dünyaca ünlü Pamukkale’yi görmek için gelen yabanci kafile, 70 yasindaki Polonyali kadini Denizli’de unutup Salda Gölü’ne gitti. Saatler sonra kayip oldugu anlasilan yasli turist, jandarma komandolar ve güvenlik görevlilerinin yaptigi aramaya ragmen Pamukkale ören yerinde bulunamadi.

Polonyali Turisti Pamukkale'de Unutup Salda'ya Gittiler
Edinilen bilgiye göre; UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale ve Hierapolis Antik Kentini görmek için Denizli’ye gelen yabanci kafile, turun bitmesinin ardindan bugün ögle saatlerinde kentten ayrilarak gezinin sonraki duragi olan Burdur’daki Salda Gölüne gitti. Kafileyi 100 kilometre gittikten sonra otobüsten indiren tur rehberi, kafilede yer alan 70 yasindaki Polonyali bir kadin turistin eksik oldugunu fark etti. Durumun bildirilmesi üzerine Pamukkale ören yerinde görevli güvenlik görevlileri tarafindan yasli turistin bulunmasi için genis çapli arastirma baslatildi. Havanin kararmasiyla birlikte arama çalismalarina, Denizli Il Jandarma Komutanligina bagli komando birligi de destek verdi.

Hierapolis Antik Kenti ve Pamukkale ören yerinde yapilan genis çapli arastirmalarda, Polonyali kadina ait bir ize rastlanmadigi ögrenildi. Arama çalismalarinin sona ermesinin ardindan komando birligi, Pamukkale ören yerinden ayrildi. Yolunu kaybedince kafileden farkli bir yöne gitmis olabilecegi degerlendirilen yasli turistin bulunmasi için ören yeri ve çevresindeki güvenlik kameralari jandarma tarafindan incelemeye alindi. Kayip turistin bulunmasi için çalismalar devam ederken, onu Denizli’de unutup giden kafileden ise geri dönmelerinin istendigi ifade edildi.
Kaynak: İHA