Sifa Hastanesi'nde Üçüncü Toplu Mezar Açiklamasi 49 Cenaze Çikarildi

Gazze Seridi’nin en büyük tibbi tesisi olan Sifa Hastanesi’nin bahçesinde bulunan üçüncü toplu mezardan 49 Filistinlinin cenazesine ulasildi.

Dünyanin en büyük açik hava hapishanesi olarak nitelendirilen Gazze Seridi’nde 7 Ekim’den bu yana katliam yasaniyor. Bölgedeki hastanelerin bahçelerinde bulunan toplu mezarlara bir yenisi daha eklendi. Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi tarafindan yapilan açiklamada, Gazze sehrindeki Sifa Hastanesi’nin bahçesinde 3. toplu mezar bulundugu duyuruldu. Saglik ekiplerinin toplu mezardan 49 Filistinlinin cenazesini çikardigi, çalismalarin sürdügü belirtildi.

7 toplu mezarda 520 cenazeye ulasildi

Su ana kadar hastanelerde bulunan toplu mezar sayisinin 7’ye yükseldigi kaydedildi. Toplu mezarlardan birinin Beyt Lahya kentindeki Kamal Adwan Hastanesi’nde, 3’ünün Sifa Hastanesi’nde, 3’ünün de Han Yunus’taki Nasser Hastanesi’nde tespit edildigi, toplamda 520 kisinin cenazesine ulasildigi kaydedildi.

BM ve uluslararasi kuruluslara çagri

Açiklamada, "Isgal (Israil) ordusunun hastanelerde ve hastanelerin disinda Filistin halkimiza karsi isledigi soykirim suçlarini ve devam eden katliamlarini en güçlü sekilde kiniyor, Birlesmis Milletler (BM) ve tüm uluslararasi kuruluslara bu suçlari kinama çagrisinda bulunuyoruz. Toplu mezarlardan ve bu saldirganliktan tamamen ABD yönetimini, uluslararasi toplumu ve Israil isgalini sorumlu tutuyoruz" ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA