Salt'in Yeni Sergisi 'Havaya Dair' Açildi

Garanti BBVA’nin kurucusu oldugu Salt’in yeni sergisi “Havaya Dair” açildi.

Salt'in Yeni Sergisi 'Havaya Dair' Açildi


Garanti BBVA’nin destegiyle gerçeklesen Salt’in yeni sergisi Havaya Dair, hava kirliliginin toplumsal ve ekolojik boyutlarini maddi, isitsel ve görsel deneyler araciligiyla somutlastirmayi amaçliyor. Milano merkezli disiplinlerarasi tasarim stüdyosu 2050+ tarafindan Salt Beyoglu’ndaki Forum alani için tasarlanan enstalasyon 18 Agustos’a kadar ücretsiz gezilebilecek.

“Hava kirliligini ele aldik”

Sergi ve Garanti BBVA’nin konuya bakisiyla ilgili bilgi veren Garanti BBVA Kurumsal Marka Yönetimi ve Pazarlama Iletisimi Direktörü Elif Güvenen, “Salt güncel konulara dair yürüttügü arastirma ve sergiler alanindaki öncü konumuyla, kuruldugu günden beri hepimizin gündeminde önemli yere sahip olan iklim krizine odakli programlari büyük basariyla gerçeklestiriyor. Olusturdugu programlarla, kültür sanat faaliyetlerini bir adim öteye tasiyarak sürdürülebilirligin farkli boyutlarini ele almaya devam ediyor. Konusu itibariyla Havaya Dair sergisini de yalnizca sanatsal bir enstalasyon olarak degerlendirmemek gerektigine inaniyorum. Çünkü bu sergi hava kirliliginin hem sosyal hem de çevresel boyutlari üzerine düsündürerek bizleri farkli bir yolculuga çikariyor. Her seyin birbirine bagli oldugu dünyamiza iyi bakmamiz gerektiginin altini çiziyor. Sanatin dönüstürücü ve iyilestirici gücüne inanan bir kurumun temsilcisi olarak dünyanin ihtiyaçlarini gözeten içeriklerin artmasini diliyorum. Havaya Dair sergisini tasarlayan 2050+ tasarim stüdyosuna ve Salt ekibine katkilarindan ötürü tesekkür ediyorum.” dedi.



“Soludugumuz havaya iliskin anlayisimizi gelistirmeliyiz”

Salt Genel Müdürü Deniz Ova ise sergiye dair sunlari aktardi: “Salt, farkli disiplinler arasindaki kesisim ve etkilesimleri arastirirken günümüzün kritik meselelerini anlamayi ve özgün yaklasimlarla yorumlamayi önemsiyor. Türkiye ve yakin cografyasinda sanat, mimarlik, tasarim pratikleriyle kent, toplum ve ekonomi tarihi odakli arastirmalarinin yani sira ekolojik kriz, iklim degisikligi gibi aciliyet teskil eden güncel sorunlara dair projeler de gelistiriyor. Bu baglamda yeni bir is birligi yapmak üzere Salt’in disiplinlerarasi pratigine yakin olan; görsel kültür, teknoloji ve ekoloji alanindaki çalismalariyla yenilikçi sergi deneyimleri gelistiren 2050+ tasarim stüdyosunu davet ettik. Kent odakli arastirma sürecinde hava kirliligi kritik bir mesele olarak karsimiza çikti ve bu konuya egilmeye karar verdik. Havaya Dair, soludugumuz havaya iliskin anlayisimizi genisletmeye yönelik bir davet. Serginin gündeme getirdigi konulari paralel konusma ve gösterim programlariyla da irdelemeye devam edecegiz.”
Kaynak: İHA