Kahramanmaras'a 650 Milyon Liralik Yol Yatirimi

Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi Baskani Firat Görgel, “2024 yilinda sehir genelinde 650 milyon liralik yol yatirimini öngörüyoruz” dedi.

Kahramanmaras'a 650 Milyon Liralik Yol Yatirimi
Kahramanmaras Büyüksehir Belediye Baskani Firat Görgel, Önsen bölgesinde devam eden yol çalisma alanlarini yerinde inceledi. Görgel, Önsen bölgesinin ilerleyen yillarda Kahramanmaras’in yeni yerlesim alanlari olacagini ifade etti ve bu alanlara yapilacak yatirimlari önemsediklerini söyledi.



“Yeni bir sehircilik planlamasi ortaya koyuyoruz”

Yeni bir sehirlesme plani dogrultusunda ulasim altyapisina önem verdiklerini ifade eden Görgel, “Burasi toplu konutlarimizin oldugu alan. Depremden sonra sehrimiz büyük hasar görünce yeni yerlesim alanlarinin önemi daha da artti. Önümüzdeki zamanlarda Kahramanmaras’a yeni yerlesim alanlari katmamiz en büyük arzumuz, hem dogu gelisim hem de bati gelisim bölgelerinde insallah saglikli imar çalismalari ile Kahramanmaras’i genisletmeye devam edecegiz. Bugün Önsen bölgesinde yaptigimiz çalisma önemli bir çalisma. Burada 150-200 bine yakin ileri zamanlarda nüfus yapilanmasi öngörüyoruz. Burada hem sehir hastanemizin yapilmasiyla, toplu konutlarimizin yapilmasi ile yeni bir sehircilik planlamasi ortaya koyuyoruz. Bununla ilgili de ulasim altyapisi ile ilgili çalismalar yapiyoruz” dedi.



“650 milyon liralik yol yatirimini öngörüyoruz”

20 kilometrelik yol açma çalismalarinin oldugunu söyleyen Görgel, “Burada yol açimi ile ilgili maliyetimiz sadece 20 milyon lira. Burada tüm Kahramanmaras’tan gelecek vatandaslarimiz burada yeni bir cazibe alani olusmasi ile sehirlesme anlaminda önemli bir yer olacak. Bu yil içerisinde 150 kilometre asfalt ve satih kaplama çalismasi yapacagiz. 200 bin ton da bu yil içerisinde yama çalismalari yapacagiz. Toplu konutlarimiz, yeni bulvarlarimiz ve sanayi bölgelerimizde 20 kilometrelik de yeni yol açma çalismamiz olacak. Bu Kahramanmaras’in gelisimi ve yeni sehirlesecek alanlar açisindan önemli. 2024 yilinda sehir genelinde 650 milyon liralik yol yatirimini öngörüyoruz. Bu 5 senelik süre içerisinde enerji yatirimlari sehrimize kazandiracagimiz vizyon olacak” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA