Dursun Özbek Açiklamasi 'Seçilirsem Basardiklarimizin Daha Fazlasini Yapmak Için Çalisacagim'

Galatasaray Baskani Dursun Özbek, “Galatasaray’in sadece sportif basarilarla degil, bir sivil toplum kurulusu olarak da en basarili sekilde liderlik ettigini herkese gösterdik. Yeniden seçilirsem basardiklarimizin daha fazlasini, daha iyisini yapmak için arkadaslarimla birlikte hiç durmadan çalisacagimin sözünü veriyorum. Aslolan Galatasaray’dir” dedi.

Galatasaray Divan Kurulu Mayis ayi Olagan Toplantisi, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda gerçeklesti. Toplantinin gündemi ise 25 Mayis’ta yapilacak seçim oldu. Söz konusu seçime de aday olan Galatasaray Baskani Dursun Özbek de divanda açiklamalarda bulundu. Göreve geldikleri günden bu yana yaptiklari projeleri anlatarak baslamak istedigini söyleyen Özbek, “Bana ve yönetim kurulu arkadaslarima bu onurlu görevi emanet etmenizin üzerinden 23 ay geçti. Bugün sizinle bu süre içerisinde yaptiklarimizi konusmak istiyorum. Takip ettigim kadar bazi arkadaslarimizin bundan önceki genel kurul ve divanlara katilma aliskanliklari olmadigi için kulübümüzle ilgili detayli bilgiye sahip degiller. Göreve geldigimizde size verdigimiz sözler ve Galatasaray’imiz için bir gelecek hedefimiz vardi. O da Galatasaray’i güçlü bir mali yapiyla, rekabet ettigi her bransta sürdürülebilir bir sportif basariya ulasmis, bizden sonra gelecek arkadaslara bu sekilde bir Galatasaray birakmakti. Ilk olarak el attigimiz projelerden biri Galatasaray Adasi oldu. Uzun süredir kullanilmaz olan adamiz için son derece üzgündük. Bugün sadece üyelerimizin hizmetine açik, yaz ve kis hizmet veren bir yer oldu. Bundan da önemlisi adamizda Milli Emlak’a ait parsellerin irtifak tapusunu 30 yilligina aldik. Böylece Galatasaray Adasi üzerinde olusabilecek ihtilaflari tümüyle ortadan kaldirdik. Çok da önemsedigim bir konu, Galatasaray Adasi’nin imar iznini de aldik. Adamiza bu yatirimlari yaparken yüzme, yelken ve su topu subelerimizin yuvasi olan Kalamis’ta birtakim yenilemelere ihtiyaç vardi. Bu yenilemeleri yaparak, Kalamis’taki tesislerimizin üyelerimize daha iyi hizmet verebilmesini sagladik” seklinde konustu.



“Neleri yapmayi vaat ettiysek o çerçevede hareket ediyoruz”

Alinan yetkiler dogrultusunda vaatlerini gerçeklestirdiklerini söyleyen Baskan Özbek, “Kulübümüzün finansal anlamda daha güçlü hale gelmesi için ekstra kalemler olusturmamiza ihtiyaç oldugunu her seferinde söyledim. Bunun yaninda faaliyetlerimizi büyük ölçüde engelleyen Bankalar Birligi anlasmasindan çikma hedefinden de bahsetmistim. Amacimiz, elimizdeki gayrimenkulleri gelistirme suretiyle elde edilecek fonlarla süreci yönetmekti. Bu hedefimiz dogrultusunda genel kurullarimizi toplayip iradenin de bu sekilde olustugunu hep birlikte gördük. Öncelikle Mecidiyeköy’de insaat halinde duran binamizi bir rezidans projesi haline getirdik ve lansmanini da yaptik. Leo Rezidans projesinin gelirleri ve sahsi kefaletlerimizle Florya’daki arazimize bitisik halde bulunan 40 dönümlük Emlak Konut’a ait araziyi satin aldik. Bunu gururla ifade etmek isterim ki bu satin alma kulübümüzün açisindan çok önemli bir anlasmadir. Alinan bu arazi mevcut arazimizin 2 kati büyüklügünde olup degerini kat kat büyütmüstür. Bu arazi genel kurulumuzdan onay aldigimiz takdirde degerlendirilecektir. Sizlerden ne yetki aldiysak, neleri yapmayi vaat ettiysek o çerçevede hareket ediyoruz” sözlerini kaydetti.



“Sene sonunda hasilatimizin 6 milyar TL mertebelerine gelmesini planliyoruz”

Baskanlik dönemlerinde artan gelirlere ve spor kompleksi için kazandirilan araziyle ilgili de konusan Dursun Özbek, “2022 yilinda yaklasik 1.2 milyar TL olan Sportif A.S. gelirlerimizi ilk 9 aylik dönemimizde 2023 yilinda 4.5 milyar TL hasilata ve 608 milyon TL kâra ulastirdik. Sene sonunda hasilatimizin 6 milyar TL mertebelerine gelmesini planliyoruz. Yine 2022’de GS Store’da yilda 3 milyon adet ürün, 200 milyon TL ciroya ulasirken bugün geldigimiz noktada 11 milyon parça ürün ve yaklasik 2 milyar TL ciroya ulasmis durumdayiz. Eger bu ivme hedefledigimiz sekilde devam ederse 20 milyon adet ürün ve 3 milyar TL ciro hiç de uzak degil. 2021-2022 sezonunda yaklasik 17 milyon Euro olan sponsor, reklam veren ve lisans gelirlerimizi bu sezon yaklasik 58 milyon Euro’ya ulastirdik. Göreve geldigimizde amatör branslarinin maçlarini farkli salonlarda oynamalari ve tüm branslara ait bir kamp salonunun bulunmamasi önemli bir sorundu. Amatör subelerimizin büyük bir kismini tek bir yerde toplayabilmek ve çok amaçli bir spor salonuna sahip olmak amaciyla stadimiza yakin, Vadi Istanbul’a bakan araziyi 49 yil üst kullanim hakkiyla aldik” ifadelerini kullandi.

“Futbol takimimiz yeni sezonu Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri’nde açacak”

Futbol takiminin yeni sezonu Kemerburgaz’da yeni yapilan Metin Oktay Tesisleri’nde açacagini da belirten Baskan Özbek, “Florya projesine bagli olarak futbol takimimizin Kemerburgaz Tesisleri’ne tasinmasi bu dönemde yapmak istedigimiz projelerden bir tanesiydi. Florya’daki tesisimiz hem kullanilan alan hem de tesis kalitesi olarak artik beklentilerimizi karsilayamiyor. Bunu çözmek amaciyla Kemerburgaz’daki arazide çalismalarimiza basladik. Hali hazirda insaatini bitirdigimiz yaklasik 14 bin 500 metrekare kapali alanin yaninda akademimiz için de bir kamp tesisinin çalismalarina basladik. Bu konuyu iftiharla söylüyorum; Kemerburgaz’daki Metin Oktay Tesislerimizin tamami kulübümüzün öz sermayesiyle yapilmis bir tesis olacak. Bunun övündügüm kismi da her Galatasaraylidan bir tugla gelmesi. Futbol takimimiz yeni sezonu Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri’nde açacak” diye konustu.



“Riva Projesi ile birlikte Galatasaray’in kasasina 170 milyon dolar girmistir”

Riva projesinin Galatasaray’a maddi anlamda kazanç getirdigini ve projenin daha tamamlanmadigini aktaran Özbek, “Riva Projesi ile birlikte Galatasaray’in kasasina 170 milyon dolar girmistir. Insaat bitmemistir, süreç bugün biraz agir yürümektedir. Projenin daha yüzde 50’si ya da 60’i bitmistir. Bazen öyle ifadeler kullaniliyor, orada 130 tane villamiz varmis, kaba insaat halindeymis deniyor. Bu ise inanan arkadaslarimla birlikte hep söyledigim bir seyi tekrar ediyorum, yaptigimiz projelerle ilgili endisesi olan varsa 7-24 Aslantepe’deyim. Kapim da açik. Neden buna ihtiyaç duymuyoruz, kulaktan dolma laflarla camiayi yanlis bilgilendiriyoruz?” sözlerini dile getirdi.

“Seçilirsem basardiklarimizin daha fazlasini yapmak için çalisacagimin sözünü veriyorum”

Özbek, görev yaptiklari süre boyunca Galatasaray’in elde ettigi basarilari saymasinin ardindan, "Galatasaray’in sadece sportif basarilarla degil, bir sivil toplum kurulusu olarak da en basarili sekilde liderlik ettigini herkese gösterdik. Yeniden seçilirsem basardiklarimizin daha fazlasini, daha iyisini yapmak için arkadaslarimla birlikte hiç durmadan çalisacagimin sözünü veriyorum. Aslolan Galatasaray’dir" dedi.

Baskan Dursun Özbek, konusmasinin ardindan seçilmesi durumunda kendisiyle beraber göreve gelecek olan listedeki herkesi tek tek tanitti.
Kaynak: İHA