Dalaman'da Ögrenciler Bilimsel Merakini Sergileme Firsati Buldu

Mugla’nin Dalaman ilçesinde ögrencilerin, kendi ilgi alanlarina göre seçtikleri konularda arastirmalar yaparak projelerini sergiledikleri Bilim Fuari, Dalaman Sehit Mehmet Akif Sancar Anadolu Imam Hatip Lisesi’nde açildi.

Dalaman'da Ögrenciler Bilimsel Merakini Sergileme Firsati Buldu


Dalaman Sehit Mehmet Akif Sancar Anadolu Imam Hatip Lisesi, Bilim Fuari’na ev sahipligi yapti. Farkli seviyelerden ögrencilerin bilimsel çalismalara katilimini tesvik eden bu etkinlik, gerçek dünya sorunlarina bilimsel çözümler bulma ve ögrencilerin bu süreçte aktif rol almasini amaçliyor. 5 ile 12. sinif ögrencileri ise kendi ilgi alanlarina göre seçtikleri konularda arastirmalar yaparak hazirladiklari projelerini sergiledi.

Dalaman Kaymakami Mesut Yakuta’nin da katilim gösterdigi açilis töreninde, ögrencilerin projeleri büyük ilgi görürken, Kaymakam Yakuta, ögrencilerin çalismalarini inceleyerek, onlardan bilgi aldi. Emegi geçen herkese tebriklerini ileten Yakuta, ögrencilere gelecekteki çalismalarinda da basarilar diledi.

Bilim Fuari, bölge okullarinin bilimsel projelere esit katilimini saglamak ve ögrencilerin bilimi deneyimleyerek ögrenmelerini desteklemek amaciyla düzenlenen etkinlikte, Dalaman’in genç zihinleri de üretkenligini ve bilimsel merakini sergileme firsati buldu.
Kaynak: İHA