Anneler Günü Öncesi Çiçek Mezadina Yogun Ilgi

Anneler Günü’ne birkaç gün kala saticilar çiçek mezadina yogun ilgi gösterdi. Çiçek satin almaya gelenler en iyi fiyattan alim yapabilmek için birbirleriyle yaristi.

Anneler Günü Öncesi Çiçek Mezadina Yogun Ilgi
Anneler Günü’nün yaklasmasiyla birlikte saticilar, çiçek mezatlarina yogun ilgi göstermeye basladi.

Sariyer Ayazaga’da bulunan S.S Florya Çiçekçilik Üretim ve Pazarlama Kooperatifi’nde ise saticilar en uygun fiyata çiçek alabilmek için birbirleriyle yaristi. Çiçekleri stoklamaya baslayan saticilar fiyatlarin geçen senelere göre daha da arttigini ifade etti.

S.S Florya Çiçekçilik Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Yönetim Kurulu Baskani Muammer Yazici, Anneler Günü dolayisiyla fiyatlarin arttigini belirtti.

Pazar günü Anneler Günü yogunlugu olacagini ifade eden Yazici, “Burasi bir üretici birligi kooperatifi 1945 yilinda kuruldu. Türkiye’nin dört bir yaninda üreticileri var. Üretici böyle özel günleri örnegin Sevgililer Günü, Anneler Günü, Ögretmenler Günü gibi günleri düsünerek üretimlerini o birkaç günde yogunlastirir. Mevsimlere göre aksaklik olabilir ama bu da önceden ayarlanir. Anneler Günü’nde bu üretim normal dönemlere göre 3-4 misline çikar” seklinde konustu.

Kaynak: İHA