Izmir Ekonomili Hukukçular Türkiye Ikincisi

Izmir Ekonomi Üniversitesi (IEÜ) Hukuk Fakültesinde egitim gören ögrenciler, Prof. Dr. Yasar Karayalçin Kurgusal Durusma Yarismasinda ikinci oldu.

Izmir Ekonomili Hukukçular Türkiye Ikincisi
Izmir Ekonomi Üniversitesi (IEÜ) Hukuk Fakültesinde egitim gören Eray Dagdelen, Ezgi Agbayir ve Hakki Can Sal, Avrupa Hukuk Ögrenci Dernegi (ELSA) Ankara Subesinin düzenledigi Prof. Dr. Yasar Karayalçin Kurgusal Durusma Yarismasinda ikinci olarak önemli bir basari yakaladi. Marka ve ticaret hukuku ile tahkim konularini içeren bir dava için dilekçe yazan, savunmaya yönelik sunum yapan IEÜ’lü gençler, Türkiye genelinden çok sayida ekibi geride birakarak ödülü Izmir’e getirdi.

IEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacioglu ve Hukuk Fakültesi Dekani Prof. Dr. Sevilay Uzunalli, ögrencilerle bir araya gelerek genç hukukçulari basarilarindan dolayi tebrik etti. IEÜ’lü ekibi yarismaya hazirlayan Dr. Ögretim Üyesi Mehmet Akif Gül ve Arastirma Görevlisi Altan Özkan da elde edilen basarinin mimarlari arasinda yer aldi.

Hukuk alaninda saygin, birbirinden iddiali ekiplerin yer aldigi bir yarismada ödüle ulasmanin kendilerini gururlandirdigini belirten dördüncü sinif ögrencileri Eray Dagdelen, Ezgi Agbayir ve Hakki Can Sal, “Yarisma, yüz yüze durusma ortaminin birebir saglandigi, oldukça ciddi bir formatta gerçeklesiyor. Biz, hem davaci hem de davali olarak durusmada yer aldik. Yazili dilekçe de hazirladik, sözlü savunma da yaptik. Gerçegi aratmayan bir durusma ortamindaydik. Ülkemizin deneyimli hukukçularinin yer aldigi hakem heyeti; bizim durusma esnasindaki performansimizi, teoride edindigimiz bilgiyi pratikte ne kadar uygulayabildigimizi, savundugumuz tezleri etkili ve somut veriler isiginda aktarip aktaramadigimizi titizlikle degerlendirdi. Yarismaya, ülkemizdeki farkli üniversitelerden çok sayida hukuk ögrencisi arkadasimiz da katildi.

Bu noktada, elde ettigimiz ikinciligin oldukça önemli ve degerli oldugunu düsünüyoruz. Bizleri yetistiren, bugünlere gelmemiz için emek veren tüm hocalarimiza tesekkür ediyoruz” diye konustu.

IEÜ Hukuk Fakültesi Dekani Prof. Dr. Sevilay Uzunalli, 2022 yilinda gerçeklesen yarismada da üçüncülük ödülünü aldiklarini hatirlatarak, fakülte olarak basariyi sürekli hale getirdiklerini söyledi.

Elestirel bakis açisina sahip, çok yönlü arastirma özelligi bulunan, bilgi üretme ve ürettigi bilgiyi paylasma noktasinda fark olusturan nitelikli hukukçular yetistirdiklerini vurgulayan Prof. Dr. Sevilay Uzunalli, “Üniversitemizden bu yil mezun olmaya hazirlanan; Eray Dagdelen, Ezgi Agbayir ve Hakki Can Sal, bizlere büyük mutluluk yasatarak ödülü fakültemize getirdi. Kendilerini yürekten tebrik ediyorum. Inaniyorum ki, meslek hayatlarinda da çok iyi hukukçular olarak üniversitemizi en iyi sekilde temsil etmeye, yeni basarilara imza atmaya devam edecekler. Fakülte olarak bu tarz yarismalari çok önemsiyor, ögrencilerimizi de katilim noktasinda tesvik ediyoruz. Art arda gelen ödüllerin, fakülte olarak egitim kalitemizin de önemli bir göstergesi oldugunu düsünüyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA