GAIB'nde 'Ihracatta Sinirlari As' Egitimini Düzenlendi

Güneydogu Anadolu Ihracatçi Birlikleri (GAIB) bir yandan zorlu ihracat serüvenlerinde Bölge ihracatçisinin yaninda olmaya devam ederken bir yandan da dis ticarette nitelikli insan kaynaginin artmasi için düzenlemis oldugu egitimlere her geçen gün yenilerini ekliyor.

GAIB'nde 'Ihracatta Sinirlari As' Egitimini Düzenlendi
TIM is birligiyle düzenlenen Ihracatta Sinirlari As egitim programi açilisina Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin de katilim saglarken birçok bölge ihracatçisi tarafindan yogun ilgi gördü. GAIB hizmet binasinda yüz yüze olarak gerçeklestirilen egitimlerde dis ticaretten e-ticaret satis kanallarina, dis ticaret Ingilizcesinden dijital pazarlamaya genis yelpazede egitim içerikleri ihracatçilarla bulusturuldu.

Kadin girisimcilerin rekabet gücünü artirmak ve ihracat ailesine yeni firmalar kazandirmak için Türk Eximbank, Ihracati Gelistirme (IGE) A.S. ve Türk Standartlari Enstitüsü temsilcilerinin katilimlariyla 8 Mart 2024 tarihinde kamuoyu ile paylasilan, “Ihracatta Kadini Destekleme Paketi” kapsamindaki çalismalar hizla devam ediyor. Bu kapsamda GAIB hizmet binasinda 6-7 Mayis tarihlerinde TIM is birligi ile düzenlenen Ihracatta Sinirlari As egitimi birçok Bölge ihracatçisini bir araya getirdi. Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, TIM Baskanvekili ve GAIB Koordinatör Baskani Fikret Kileci, TIM Yönetim Kurulu Üyesi Melisa Tokgöz Mutlu, birçok STK ve Dernek baskani, ihracatçilar, ögrenciler etkinlige katilim sagladi. Egitimlerde TIM, sektör uzmanlarindan birçok egitmen, ihracatçilarin ihtiyaç duyacagi nitelikli bilgileri aktararak merak edilen sorulari cevaplandirdi. TIMWINGS panelinde ise IGE A.S. Insan Kaynaklari ve Ürün Yönetimi Direktörü Elif Neslihan Sezgin, TÜRK EXIMBANK Pazarlama Yöneticisi Ezgi Çamöz ve POLYTEKS Insan Kaynaklari Müdürü Müge Uz da söz aldi. Kadin girisimciler öncelikli olmak üzere ihracatçi, potansiyel ihracatçi ve girisimcilere yönelik düzenlenecek olan “Ihracatta Sinirlarini As” egitim serisinin devami 13-14 Mayis tarihlerinde online olarak devam edecek.

“Kadin girisimcilere firsat tanimaliyiz”

Egitimin açilisinda Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, TIM Baskan Vekili ve GAIB Koordinatör Baskani Fikret Kileci egitim kapsamindaki düsüncelerini dile getirdi.

Fikret Kileci açilis konusmasinda, “TIM ve Güneydogu Anadolu Ihracatçi Birlikleri olarak, kadin ihracatçilarimizin rekabet gücünü artirmak ve ailemize yeni ihracatçilar kazandirma hedefi dogrultusunda faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Daha önce TIM çatisi altinda Eximbank, IGE ve TSE ile el ele vererek TIMWINGS programini duyurmustuk. Yapilan çalismalar neticesinde Eximbank ve IGE A.S. ile kadin ihracatçilarimiza özel finansman paketleri üzerinde çalistik. Ortaya avantajli iki paket çikardik. Girisimci belgesi olan kadin ihracatçilarimiz için toplam 13 milyar liralik finansman destegi olusturduk. Ihracata yönelik devlet desteklerinde de kadin girisimcilerimize yönelik ilave destekler yer alacak. Tüm bu çalismalara dönüp baktigimizda ihracatin artirilmasi ve katma degerli ürünlerin çesitlendirilmesi noktasinda nitelikli çiktilarin elde edildigini görüyoruz. Bu çerçevede atilan faydali adimlar gelecek dönemlerde bizleri daha fazla çalismak ve yolun basindaki ihracatçilarimiza destek olmak konusunda tesvik ediyor. Katilimcilarimiza gösterdikleri ilgiden dolayi tesekkür ediyor gelecek programlarda yine ihracatçilarimizla bir araya gelmeyi heyecanla bekliyoruz” dedi.

Açilis konusmasinda söz alan Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin ise, “Bizim sehrimizin insani çaliskandir. Egitim programina katilim saglayan, kendini gelisim yoluna adayan birçok insani burada görmek bizlere umut veriyor. Sehrimizin bölgemizin kadinlarina firsat verildiginde neler basardiklarini görüyoruz. Bu gibi faaliyetlerin artarak devam etmesini temenni ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Açilis konusmalarinin ardindan gerçeklestirilen egitimlere yüzden fazla kisi yogun ilgi gösterirken, söz konusu programin ilerleyen tarihlerde Izmir ve Bursa’da gerçeklestirilmesinin planlandigi ögrenildi.
Kaynak: İHA